Mihaela Bilic, despre cea mai nocivă pâine. Detaliul la care trebuie să fii atent în momentul în care o alegi
Publicat pe 21.11.2022 la 10:59 Actualizat pe 21.11.2022 la 10:59
Pâinea este alimentul frecvent consumat de miliarde de oameni. Mai mult de atât, cu ajutorul acestui aliment, mâncarea poate fi consumată mai ușor. Și pentru că pâinea se poate prepara sub o mulțime de forme sau chiar rețete, nu toate sunt bune pentru organismul nostru. Așadar, Mihaela Bilic, nutriționist, a venit cu explicația. Care este cea mai nocivă pâine.
- Mihaela Bilic, despre cea mai nocivă pâine
- Detaliul la care trebuie să fii atent în momentul în care o alegi
Mihaela Bilic a susținut că toate cumpărăturile trebuie să fie făcute cu grijă, mai ales când vine vorba de pâine. Și pentru că este un aliment important, fiind consumat de o mulțime de oameni, un tip de pâine din comerț este foarte periculos pentru organismul uman.
Mihaela Bilic, despre cea mai nocivă pâine
Mihaela Bilic este unul din cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Aceasta oferă sfaturi prețioase în alimentație. Așadar, pentru că ținem cont de sfaturile unui specialist, de această dată Mihaela Bilic a vorbit despre cea mai nocivă pâine.
Nutriționistul a spus că pâinea aleasă pentru consum trebuie să conțină ingrediente simple, nu are E-uri, coloranți, agenți de afânare sau amelioratori de gust.
"Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască. Iar aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin prin metode chimice.
O pâine bună înseamnă timp și răbdare. Înseamnă făină de calitate și rețetă tradițională, cu maia naturală. O pâine bună reprezintă mândria brutarului și satisfacția consumatorului. Cum arată o etichetă curată? Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe.", a susținut Mihaela Bilic.
Detaliul la care trebuie să fii atent
Așadar, Mihaela Bilic susține că trebuie să fim foarte atenți la pâinea care are un gust dulce, care este pufoasă și foarte densă. Acest tip de pâine este foarte periculos pentru organism.
Și, ca să o alegem pe cea potrivită, nutriționistul susține că pâinea sănătoasă trenuie să aibă un gust ușor acid, cu miez aerat și o consistență elastică.
"Atenție, există și pâine “preparată” cu maia, în acest caz agentul de creștere este de fapt drojdia, în amestec cu maia uscată și inactivă. Timpul de dospire este de 48-72 ore, interval necesar pentru fermentația lactică care ajută la predigestia glutenului și neutralizează o parte din fitații din făină.
O pâine buna are gust ușor acid, un miez aerat și o consistență elastică. O pâine cu etichetă curată este mai hrănitoare, mai ușor de digerat și are un indice glicemic mai mic", a mai preecizat nutriționistul.
CITEȘTE ȘI: Ce poți face cu pâinea uscată. 11 moduri de a o folosi