Motivul pentru care este important să bem apă și să consumăm sare moderat. Sfatul specialiștilor
Publicat pe 25.09.2022 la 22:17 Actualizat pe 25.09.2022 la 22:17
Apa trebuie să fie nelipsită din consumul zilnic al tuturor oamenilor. Însă, când vine vorba de sare părerile sunt împărțite. Sarea este un aliment destul de periculos pentrtu organismul uman, asta dacă este consumată în mod greșit.
- Motivul pentru care este important să bem apă și să consumăm sare moderat
- Ce spun specialiștii
Însă, aceasta are și un rol benefic, dar poate să și crească volumul de sânge și presiunea din artere. Și contrazicerile pot continua lista. Medicii specialiști susțin că este necesar să consumăm sare. Însă, cum putem face asta fără să ne imbolnavim.
Motivul pentru care trebuie să bem apă și să consumăm sare
Sodiu și potasiu sunt două elemente mențin echilibrul electrolitic. Este important să ținem cont de consumul de apă zilnic. Acesta trebnuie să fie de cel puțin 2 litri în fiecare zi. Însă, dacă organismul nu este obișnuit, o modalitate este consumul acesteia în cantități mici pe tot parcursul zilei.
Lipsa apei în organism poate declanșa anumite dureri ale organelor. Inima este un exemplu de organ care, atunci când simte nevoie de apă, începe să cauzeze disconfort.
Efortul intens aduce nevoie de apă în organism. Datorită acestuia, tensiunea arterială crește semnificativ. Medicii susțin că nu este bine să consumăm apă imediat după ce am depus făcut sport.
Sarea și înlocuitorul acesteia
Consumată în cantități moderate, sarea ajută la reglarea presiunii sanguine și a contracției musculare. Pe lângă beneficii, acest aliment este unul dintre cei mai eficienți și răspândiți conservanți. Însă, din cauza consumului exagerat de sare, România se situează printre primele trei locuri idin Europa la numărul cazurilor de boli cardiovasculare.
După lungi căutări s-a descoperit o plantă care poate să înlocuiască sarea, potrivit Fundaţiei Bulgare pentru Biodiversitate. Aceasta este o nouă alternativă a produsul tradiţional. Ea se numește „sparanghel de mare” și este recoltată ce aparține zonei lacului Atanasovo de lângă Burgas. Cu atât mai mult, planta este folosită de cei mai mari bucătari din lume.
CITEȘTE ȘI: Cu ce să înlocuiești sarea. Este un aliment care are multe beneficii pentru sănătate