Motivul pentru care nu trebui să pui mâinile sau picioarele pe calorifer după ce ai venit de afară. Obiceiul poate crea probleme
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 01.02.2023 la 15:59
Actualizat pe 01.02.2023 la 15:59
Dacă ai venit de afară în casă, abia aștepți să-ți încălzești mâinile de calorifer sau sobă. Indiferent cât este de plăcut, este greșit și ar putea să devină nociv. Specialiștii recomandă să ne acomodăm treptat cu căldura din casă, fără să trecem la schimbări bruște.
- De ce nu trebui să pui mâinile sau picioarele pe calorifer după ce ai venit de afară
- Obiceiul poate crea probleme de sănătate
Cele mai multe persoane care vin de afară aleg să pună mâinile sau picioarele pe o suprafață caldă, precum caloriferul sau soba. Se va crea o senzație incomodă, dar căldura este prea plăcută să mai pleci de acolo. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest obicei care duce le probleme de sănătate.
De ce nu trebuie să ții mâinile și picioarele pe calorifer
Acest obicei este des întâlnit atât la copii, cât și la adulți, după ce au petrecut mai mult timp afară. Nu este recomandat să mai faci acest lucru de acum înainte. În momentul în care membrele tale iau contact cu suprafețele încinse, se pot crea leziuni precum geleniile. Ele sunt inflamații ale vaselor mici de sânge din piele și nu sunt deloc plăcute.
Apariția lor este un răspuns al pielii în ceea ce privește expunerea la temperaturi scăzute. Ele se identifică ușor fiindcă arată la niște umflături sau pete roșii și dau senzație de arsură.
De ce membrele inferioare sunt reci în timpul iernii
Dacă și tu te confrunți cu picioarele reci, mai ales în această perioadă, să știi că există mai mulți oameni cu această problemă. Un număr mare de terminații nervoase se găsesc în picioare, dar reprezintă și cea mai îndepărtată parte a corpului față de inimă. Alimentarea cu sânge nu se realizează la des la ușor, precum alte zone, mai apropiate.
Persoanele care suferă de probleme vasculare, se vor confrunta și mai des cu picioarele și mâinile reci. Medicii recomandă ca schimbarea temperaturii să nu fie una bruscă. Dacă ai intrat în casă după ce ai petrecut mai mult timp afară, încearcă să te obișnuiești ușor cu căldura. Nu ține extremitățile lângă o sursă de căldură.
Totodată, alege încălțămintea potrivită pentru o astfel de vreme, fără să îngreunezi circulația sângelui. Bocancii sau cizmele călduroase dar strânse vor face mai mult rău în cazul de față.
CITEȘTE ȘI: Ce să faci în caz de hipotermie. Trei trucuri pentru a te apăra de frigul extrem