Oamenii de ştiinţă au făcut anunţul! Riscul de cancer scade semnificativ dacă vei consuma aceste legume

Legume © pixabay

Oamenii de stiinta spun că au descoperit de ce varza, broccoli si kale pot reduce riscul de cancer intestinal. Cercetătorii care încearcă să găsească un leac pentru cancer susţin că există o mulțime de motive pentru care trebuie să consumăm aceste legume.

Lucrarea s-a axat pe modul în care aceste legume modifică mucoasa intestinală, studiind soareci și intestine în miniatură care sunt crescute în laborator. Ca și pielea, suprafața intestinelor este în mod constant regenerată într-un proces care durează de la patru până la cinci zile. Dar această reînnoire constantă trebuie să fie strict controlată, altfel ar putea duce la cancer sau inflamație intestinală, potrivit bbc.com.

Primele semne ale cancerului intestinal pot fi sângerările la nivelul scaunului, durerile de burtă şi unoeri chiar alonarea şi discomfortul. 

"Doar spunându-mi că este bine pentru mine, fără un motiv, nu mă va face să mănânc. Noi am făcut acest studiu şi am constatat că o alimentaţie bogată în legume reduce semnificativ cancerul intestinal.", a spus Dr Stockinger.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

M.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro