(P) Ingredientele naturale care fac minuni pentru tenul tău
Publicat pe 05.11.2022 la 12:25 Actualizat pe 05.11.2022 la 12:25
Dacă și tu simți că ingredientele naturale sunt mai prietenoase cu pielea decât cele sintetice, trebuie să știi că foarte mulți specialiști în dermatologie și cosmetologie încurajează adesea utilizarea ingredientelor naturale pentru îngrijirea tenului.
- Ingredientele naturale bune pentru ten
- Fac minuni
Acest lucru nu exclude beneficiile substanțelor create în laborator, însă, uneori, pentru a obține rezultatele dorite, se pot dovedi mai eficiente cele care provin din natură. În plus, acestea nu au efecte adverse și nu îți pot dăuna. Iată care sunt cele mai cunoscute ingrediente naturale care pot face minuni pentru tenul tău:
Aloe vera
Extractul de aloe vera are numeroase beneficii asupra pielii și și-a dovedit eficiența în remedierea anumitor probleme ale tenului. Aceasta ajută pielea să se vindece rapid în urma leziunilor și a arsurilor, calmează senzația de usturime provocată de acestea și grăbește vindecarea pielii. Aplicarea unui gel cu aloe vera pe o rană sau o arsură susține cicatrizarea rapidă și luptă împotriva infecțiilor bacteriene. De asemenea, e un ingredient popular pentru tratarea unor afecțiuni precum psoriazisul sau eczema. Aloe vera reduce aspectul cearcănelor, protejează împotriva arsurilor solare și acționează ca agent antiîmbătrânire.
Calendula
Marigoldul sau calendula este un ingredient complex, care are puterea de a reduce iritațiile și de a calma pielea sensibilă. Are proprietăți antiinflamatoare și limitează pierderile de hidratare, protejând bariera naturală a pielii și apărând-o de potențialii iritanți. Este bogată în antioxidanți și neutralizează efectele stresului oxidativ asupra pielii, combătând eficient radicalii liberi proveniți din radiațiile UV și poluare. Calendula este, de asemenea, bogat în uleiuri care fac minuni pentru pielea ta. Acidul linoleic și calendic pe care îl conține mușețelul sunt agenți hidratanți și acționează pentru a menține hidratarea optimă la nivelul pielii.
Argila de bentonită
Această argilă naturală are o putere fantastică de absorbție. Pur și simplu, absoarbe toxinele din pielea ta, redându-i frumusețea și sănătatea. Cel mai adesea, se folosește sub formă de masca de fata, pentru a elimina sebumul în exces, murdăria și bacteriile de pe piele. Are proprietatea de a echilibra producția de sebum și contribuie la ameliorarea simptomelor acneei. În plus, și-a dovedit eficiența și în tratarea erupțiilor cutanate și poate fi folosită în siguranță inclusiv pentru calmarea pielii bebelușilor.
Acidul hialuronic
Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în organismul uman și acționează ca umectant. Securizează hidratarea pielii și o menține tânără și frumoasă. Se regăsește în alimente precum cartofii, soia, vinul roșu, avocado, migdale sau legume verzi. Aplicarea topică a acidului hialuronic hidratează pielea și luptă împotriva îmbătrânirii, reducând aspectul liniilor fine, al ridurilor și al petelor pigmentare. Este, totodată, un antioxidant natural și un antiinflamator cu efecte vindecătoare. Cum producția endogenă de acid hialuronic descrește pe măsură ce înaintezi în vârstă, utilizarea cosmetică a acestuia poate intra în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii.
Acidul kojic
Derivat dintr-un fung numit Aspergillus oryxae, acidul kojic se regăsește adesea în serumuri și creme destinate ameliorării simptomelor de hiperpigmentare. Este un compus antibacterian și antifungic, luptă împotriva infecțiilor și are efect de iluminare, tocmai de aceea este adesea un ingredient recomandat pentru tratarea melasmei, dar și a arsurilor solare.
Extractul de arbore de ceai
Extractul de arbore de ceai se folosește în ritualurile de îngrijire de sute de ani. Unii îl folosesc pentru a reduce simptomele acneei, alții pentru a reduce inflamațiile și a estompa roșeața pielii. Atunci când este aplicat direct pe piele, o hidratează, are efect antiseptic și grăbește vindecarea comedoanelor sau a micilor leziuni sau cicatrici. Uleiul de ceai este benefic și pentru persoanele care suferă de eczemă sau psoriazis. Ingredientele naturale sunt o alternativă sănătoasă la produsele cosmetice bogate în chimicale. Alege-le în funcție de nevoile tenului tău, asigură-te că se află într-o companie bună atunci când sunt incluse în formule cosmetice și bucură-te de toate beneficiile lor, precum și de un ten curat, frumos, sănătos și luminos!
Foto: Freepik