Până la ce temperatură rezistă mușcatele afară. Ce se întâmplă cu ele când e prea frig
Publicat pe 26.09.2023 la 16:55 Actualizat pe 26.09.2023 la 16:55
Toate femeile își doresc să aibă flori frumoase atât în casă, cât și în grădină. Pentru că vine sezonul rece, majoritatea femeilor nu știu ce să facă cu plantele pe care le au. Ei bine, noi îți vom explica cum să îngrijești mușcatele în sezonul rece. Iată până la ce temperatură rezistă mușcatele afară, dar și ce se întâmplă cu ele când e prea frig!
- Temperatura la care rezistă mușcatele afară
- Cum le îngrijești în sezonul rece
Tu știi până la ce temperatură rezistă mușcatele afară, toamna? Noi îți vom spune tot ce trebuie să faci ca să ai grijă de aceste plante în sezonul rece.
Până la ce temperatură rezistă mușcatele afară, toamna
Mușcatele rezistă afară, toamna până la temperatura de 5 grade Celsius. Activitatea metabolică a acestor flori va înceta, iar florile nu vor mai crește dacă temperatura scade mai mult decât atât. Din cauza înghețului nu te vei mai bucura de mușcate, pentru că ele se vor usca și nu vor mai înflori.
Așadar, dacă îți dorești să te bucuri de mușcate pe timpul toamnei și al iernii este indicat să ții mușcatele în casă, unde temperatura este mai ridicată.
Cum îngrijim mușcatele în sezonul rece
Este foarte important să îngrijești mușcatele cu mare atenție în sezonul rece, pentru a te bucura de ele cât mai mult timp. Toama nu se face fertilizare la aceste flori și nu se adminstrează îngrășământ, deoarece ele sunt în perioada de repaus.
Florile, frunzele și lăstarii bolnavi sau cei uscați ai plantei se îngrijesc cu mare atenție. Aceste componente de la mușcate se șterg în permanență, iar floarea are nevoie mereu de apă, care se va administra atât în pământ, cât și pe frunze. Cu toate acestea, ar trebui să răriți udările plantei, deoarece solul trebuie să fie uscat. În caz contrat, rădăcinile plantei vor putrezi și nu vor mai face flori.
De asemenea, în sezonul rece trebuie scurtați la jumătate lăstarii mușcatelor la ghivece. După terminarea acestui proces important se pun florile în camera în care vrei să le lași pentru tot restul toamnei și iernii.
Citește și: De ce să uzi florile din grădină cu oțet de mere și apă. Un truc folosit des de grădinari