Plantele de apartament care elimină praful și microbii. Verifică dacă le ai în locuință
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 26.02.2024 la 08:38
Actualizat pe 26.02.2024 la 08:38
Plantele îți transformă casa într-un loc ideal în care vrei să-ți petreci timpul. Sunt frumoase și reușesc să îți purifice întreaga locuință, astfel că aerul va fi mult mai oxigenat. Această proprietate nu se găsește la toată plantele, astfel că trebuie să fii atent de alegerile făcute.
- Plantele de apartament care elimină praful și microbii
- Verifică dacă le ai în locuință
Plantele crează în locuința ta un spațiu intim și primitor. Pe lângă frumusețea lor datorită culorii pe care o au, reușesc să purifice aerul, înlăturând diverse substanțe dăunătoare, inclusiv praf și microbi. Specialiștii au descoperit care sunt plantele minune în acest fel.
Plantele care te scapă de praf și microbi
Dracena: Dracena este o plantă populară de interior care este cunoscută pentru abilitatea sa de a purifica aerul. Ea poate înlătura toxinele precum formaldehida, xilenul și tricloroetilena.
Ficus: Ficușii sunt plante de interior comune care pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului din locuință. Ei sunt eficienți în eliminarea formaldehidei și a benzenei.
Sansevieria: Cunoscută și sub numele de "limba soacrei", această plantă este rezistentă și ușor de îngrijit. Ea poate înlătura formaldehida și oxizii de azot din aer.
Crizantemă: Această plantă frumoasă nu numai că adaugă un element decorativ, dar poate și purifica aerul de substanțe chimice nocive precum formaldehida, xilenul și amoniacul.
Aloe Vera: Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare a pielii, dar poate fi și o plantă excelentă de interior. Aloe vera poate absorbi formaldehida și benzenul din aer.
Calathea ornata: Aceste plante decorative sunt cunoscute pentru frunzele lor frumos modelate și pentru capacitatea lor de a purifica aerul, absorbind formaldehida și alte substanțe chimice.
Cum se îngrijesc plantele de interior
Îngrijirea plantelor de interior poate varia în funcție de specia lor, dar regulile de mai jos se aplică în mod universal.
Asigură-te că plantele tale de interior primesc cantitatea potrivită de lumină. Majoritatea preferă lumina indirectă sau lumina filtrată, evitând expunerea directă la soare puternică. Plasează-le aproape de ferestre sau în locuri luminoase din casă.
Udarea regulată este esențială pentru păstrarea plantelor sănătoase. Fiecare plantă are nevoi de apă diferite, deci este important să afli care este programul optim de udare pentru fiecare specie pe care o ai. În general, este mai bine să uzi mai puțin decât prea mult, deoarece prea multă apă poate duce la putrezirea rădăcinilor.
Folosește un sol potrivit pentru tipul de plantă pe care o ai și asigură-te că ghiveciul are un sistem de drenaj bun pentru a permite scurgerea excesului de apă. Solul trebuie să fie umed, dar nu saturat.
Multe plante de interior beneficiază de fertilizare periodică pentru a-și menține sănătatea și vitalitatea. Folosește un îngrășământ corespunzător și urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru frecvența aplicării. Unele plante de interior preferă medii mai umede. Poți crește umiditateaprin pulverizarea lor cu apă, amplasarea vaselor cu apă lângă ele sau folosind un umidificator de aer în cameră.
Îndepărtează frunzele moarte sau bolnave și tunde plantele pentru a încuraja creșterea sănătoasă și pentru a le menține forma și aspectul.
Fii atent la semnele de dăunători sau boli și ia măsuri pentru a le trata prompt. Acest lucru poate include spălarea frunzelor pentru a elimina dăunătorii, tratamente cu pesticide naturale sau îndepărtarea părților bolnave ale plantei.
CITEȘTE ȘI: De ce se îngălbenesc frunzele plantelor din locuință. Toate femeile ar trebui să știe