REȚETA ZILEI: Brioșe cu lămâie și semințe de mac
Publicat pe 22.06.2018 la 11:56 Actualizat pe 22.06.2018 la 11:56
Brioșele cu lămâie și semințe de mac reprezintă o alternativă delcioasă de desert. Rețeta este una simplă și foarte ușor de realizat. Acest tip de brioșe este unul foarte sănătos și sățios. Brioșele sunt pe gustul tuturor și sunt un preparat fresh, care se prepară într-un timp foarte scurt.
Brioșele cu lămâie și semințe de mac reprezintă o alternativă delicioasă de desert. Rețeta este una simplă și foarte ușor de realizat. Acest tip de brioșe este unul foarte sănătos și sățios. Brioșele sunt pe gustul tuturor și sunt un preparat fresh, care se prepară într-un timp foarte scurt.
INGREDIENTE pentru brioșe cu lămâie și semințe de mac
-
1 cană și jumătate de făină
-
1/2 linguriță de sare
-
2 linguri de semințe de mac
-
1/2 linguriță praf de copt
-
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
-
5 linguri de unt nesărat la temperatura camerei
-
3/4 cana de zahăr
-
2 ouă
-
2/3 ceașcă de iaurt grecesc
-
1 linguriță extract de vanilie
-
2 linguri de lămâie
-
3 linguri de suc proaspăt de lămâie
Pentru glazură veți avea nevoie de:
- 1 cană de zahăr pudră
- 2-3 linguri de suc proaspăt de lămâie
Mod de preparare pentru brioșe cu lămâie și semințe de mac
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius. Ungeți o tavă pentru brioșe cu unt spray sau folosiți hârtie de copt.
2. Amestecați făina, praful de copt, sarea și semințele de mac.
3. Bateți untul la viteza mare până când se încheagă (aproximativ 1 minut), apoi adăugați zahăr și smântâna. Adăugați ouă, extract de vanilie, coajă de lamaie și iaurt grecesc. Se adaugă sucul de lamaie și se amestecă pentru a se omogeniza.
4. În cele din urmă, se adaugă făină și se amestecă timp de câteva minute.
5. Turnați aluatul în formele de brioșe. Coaceți timp de 5 minute la 220 grade Celsius, apoi micșorați temperatura cuptorului la 180 grade Celsius și coaceți pentru încă de 10-15 minute.
6. Pentru a face glazura, amestecați împreună zahărul pudră și sucul de lămâie și apoi scufundați brioșele una câte una în glazura obținută.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.