5 rețete cu fulgi de ovăz pentru micul dejun. Simple, sănătoase și gustoase
Publicat pe 23.10.2023 la 22:49 Actualizat pe 23.10.2023 la 22:49
Fulgii de ovăz se numără printre cele mai consumate semințe de pe piață. Este deja cunoscut faptul că țin locul perfect al meselor grele de la micul dejun și pot fi chiar preparate sub o mulțime de rețete ce se găsesc ușor pe internet. Iată 5 rețete cu fulgi de ovăz pentru micul dejun!
- 5 rețete cu fulgi de ovăz pentru micul dejun
- Simple, sănătoase și gustoase
Gospodinele se folosesc tot mai des, în ultimul timp, de fulgii de ovăz măcinați în loc de pesmet pentru a oferi un aspect deosebit mâncărurilor. Aceste semințe pot fi consumate sub orice formă, dar cel mai bine se consumă adăugați în prepararea meselor la micul dejun.
5 rețete cu fulgi de ovăz pentru micul dejun
Cunoaștem că fulgii de ovăz sunt printre cele mai sănătoase cereale din comerț. Aceste semințe aduc foarte multe beneficii organismului, printre care și energie, o doză zilnică de fibre și reglarea sistemului nervos.
Beneficii ale fulgilor de ovăz
- reglează glicemia;
- reduc hipertensiunea arterială și nivelul de colesterol;
- au proprietăți diuretice care ajută la eliminarea apei din organism;
- au proprietăți laxative;
- oferă multă energie și luptă cu oboseala;
- sunt sățioși
- reglează sistemul nervos, fiind ideali pentru persoanele care suferă din cauza stresului și anxietății.
Rețete ușoare cu fulgi de ovăz
Ei bine, specialiștii susțin că, în cazul în care mâncați fulgi de ovăz dimineața, veți avea multă energie. Mai mult, aceștia vă ajută să vă începeți ziua în forță și vă țin de foame până la prânz.
Mic dejun complet cu fulgi de ovăz
- două linguri cu fulgi de ovăz măcinați sau lăsați la înmuiat peste noapte.
- o cană cu iaurt natural.
- o lingură cu miere.
- omână de nuci sau semințe.
- o mână de fructe confiate (prune, stafide sau smochine).
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele într-un vas și decorați cu puțină pudră de cacao. Lăsați totul până dimineața și puteți servi un mic dejun pe măsură.
Terci de ovăz englezesc
Trebuie să știți că această rețetă este asemănătoare cu budinca de orez. Însă, englezii folosesc fulgi de ovăz în locul orezului.
Ce trebuie să faceți este să fierbeți o cană cu lapte. Apoi, adăugați trei linguri cu fulgi de ovăz și un bețișor de scorțișoară și lăsați să fiarbă cinci minute, amestecând ocazional.
Piure de legume
O altă rețetă pentru un mic dejun sănătos este piureul de legume. Pentru aceast mic dejun adăugați câte o lingură cu fulgi de ovăz în legume și amestecați. Mai mult, puteți adăuga și fulgi măcinați în piure după prepararea acestuia, pentru a putea controla consistența mâncării.
Fulgi de ovăz în loc de pesmet
Totodată, puteți prepara multe rețete ușoare cu fulgi de ovăz, asta în cazul în care folosiți acest ingredient în loc de pesmet. Trebuie să știți că puteți folosi fulgii ca atare sau măcinați.
Așadar, altă variantă ar fi să amestecați ovăzul cu semințe pentru o notă aparte. De exemplu, încercați să treceți prin fulgi de ovăz câteva felii de vânătă la cuptor.
“Lapte” de ovăz
Ultima, dar nu cea din urmă rețetă DE ovăz este laptele de ovăz. Acest preparat pentru micul dejun este alegerea ideală pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau care au probleme cu digerarea laptelui, dar și pentru cei cu probleme de piele sau mucus în exces.
În acest fel, puteți bea laptele de ovăz fierbinte sau rece, la fel cum faceți și cu laptele de vacă. Mai mult, îl puteți folosi și la gătit. Dacă vreți să înlocuiți smântâna grasă, folosiți mai mult ovăz sau mai puțină apă, că să fie mai concentrat.