Adela Popescu: ”Cea mai bună o face Radu Vâlcan”. Cum să prepari și tu supa Tom Yum. Rețetă simplă și delicioasă
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 17.04.2022 la 22:32
Actualizat pe 17.04.2022 la 22:32
Adela Popescu a recunoscut: atunci când vine vorba despre supa Tom Yum, partenerul ei de viață, Radu Vâlcan, este mai priceput în bucătărie. Vedeta le-a arătat fanilor cât de bine arată supa pregătită de soțul ei. Iată cum să o prepari și tu!
- Cea mai populară supă din Thailanda
- Un preparat sofisticat
- Cum să îl prepari
Supa Tom Yum este cea mai populară supă din Thailanda. Este un amestec de gusturi și arome, deoarece conține lămâie, usturoi, galanga, frunze de lime kaffir, suc de lămâie și sos de pește, împreună cu creveți și ciuperci suculente.
Cum să prepari și tu supa Tom Yum
Ingredientele mai exotice, cum ar fi frunzele de galangal și tei kaffir pot fi înlocuite.
Ingrediente:
- - 500 g creveți
- - 1-2 ardei iute roșu mediu
- - 2 linguri ulei vegetal
- - galangal, o bucată de 3 cm
- - 1 tulpină de lemongrass
- - 6 frunze de tei kaffir 60 ml
- - (1/4 cană) sos de pește
- - 125 ml (1/2 cană) suc de lămâie
- - 2 linguri de zahar tos
- - 100 g ciuperci buton, tăiate în sferturi
- - 100 g roșii cherry, tăiate la jumătate
- - 2 linguri de coriandru
Mod de preparare:
Curățați foarte bine creveții și dați-i la frigider. Tăiați în felii subțiri ardeii iuți și măcinați-i până când obțineți o pastă. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare la foc mare, se adaugă pasta de ardei iute și cojile și capetele de creveți, apoi se gătesc, amestecând, timp de 2 minute sau până când cojile își schimbă culoarea.
Adăugați 1,5 litri de apă, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mic-mediu și fierbeți timp de 10 minute. Se ia de pe foc și se strecoară printr-o sită fină într-o cratiță curată. Aruncați tot ce este solid.
Puneți tigaia cu supa de creveți la foc mediu-mare, apoi adăugați galanga, lămâia, frunze de lime kaffir, sos de pește, suc de lămâie și zahăr și fierbeți timp de 15 minute. Adăugați ciupercile, roșiile și creveții și fierbeți încă 3 minute sau până când creveții sunt făcuți.
Asezonați cu sos de pește suplimentar și suc de lămâie după gust, apoi amestecați coriandru tocat.