Ardei pentru umplut, la congelator. Secretul să rămână plini de vitamine pentru la iarnă
Publicat pe 07.09.2022 la 15:20 Actualizat pe 07.09.2022 la 15:21
Iarna se apropie, iar gospodinele se înghesuie care mai de care să își facă provizii pentru iarnă. Ei bine, printre castraveți murați, gogoșari, conopidă și multe altele, se numără și ardeii grași. Ei sunt puși la congelat pentru a fi umpluți la iarnă. Cum faci asta și care este secretul ca aceste legume să rămână pline de vitamine.
- Ardei pentru umplut, la congelator
- Cum îți faci provizii pentru la iarnă
Poate că bănuiați sau poate că nu, dar secretul este ardeii congelați pentru la iarnă să rămână plini de vitamine, este chiar congelarea. Prin congelare vitaminele se stochează, lăsând ardeii la fel de pini de vitamine ca atunci când sunt proaspeți culeși. Pentru a avea ardei avea ardei pentru umplut la iarnă este bine să vă faceți rezerve de pe acum. Iată cum pui ardeii de umplut la congelat pentru iarnă.
Ingrediente
4-5 kg de ardei gras
4-5 l de apă
2-3 linguri de sare mare neiodată
7-8 pungi pentru congelat
Mod de preparare
Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe. Când apa dă în clocot opărim ardeii, nu mai mult de 4-5 minute, doar cât să se înmoaie puțin! Scufundăm ardeii în apa sărată clocotită, ca să se înmoaie uniform. Scoatem ardeii, îi punem la scurs într-o tavă, cu partea în care am făcut căpăcelul în jos și îi lăsăm să se răcorească. Când s-au răcit, punem ardeii unul în altul (fără să-i strivim!), în pungi din care scoatem pe cât posibil aerul, le sigilăm, după care le punem în congelator.