Rețetă de ardei copți după secretele gospodinelor. Ce ingredient trebuie să adaugi pentru a avea un gust special
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.08.2022 la 20:28
Actualizat pe 15.08.2022 la 20:28
Din categoria proviziilor pentru iarnă, unul dintre preparatele cele mai căutate în această perioadă sunt ardeii copți. De-a lungul timpului, lumea a preparat în mod diferit ardeii copți, însă puțini și-au amintit de câteva trucuri care te vor ajuta să coci ardeii ca un profesionist. Care sunt trucurile pe care trebuie să le știi?
- Ardei copți pentru iarnă
- Cum să coci corect ardeii
Gospodinele adevărate și-au dezvăluit secretele pe care trebuie să le știi si tu, atunci când vrei să pregătești ardei copți. Haideți să aflăm care sunt trucurile și ingredientele pe care trebuie să le adăugăm în rețeta noastră de ardei copți.
Cum coacem ardeii
Primul pas important pentru a le păstra ardeilor gustul delicios este să știm cum să îi coacem corect. Așadar, pentru acest proces va trebui să lăsăm deoparte plitele de la țară sau grătarele și să folosim, în schimb, cuptorul de la aragaz. Mulți ar crede că se vor coace mai lent, însă realitatea este alta. Pentru a grăbii acest proces, este nevoie doar să spălăm ardeii foarte bine de praf, și apoi să îi ștergem bine, până sunt uscați complet. Mai mult decât atât, trebuie să curățăm cotorul și semințele, tot în același scop. Ardeii se taie în jumătate și se curăță semințele, păstrând, însă, pulpa ardeiului. În acest fel, ardeii se vor coace mult mai repede.
Ardeii se sterg cu ulei
Pentru a ajuta ardeii să se coacă mai repde și coaja să fie mai ușor de desprins, este recomandat să îi stergem cu un servețel în care îmbibăm câteva picături de ulei. Deci, pentru a ajunge la unul dintre cele mai dorite rezultate de către gospodine, este necesar să folosești doar o cantitate mică de grăsime.
Cum se prepară ardeii copți
Următorul pas în prepararea ardeilor copți este să pregătim o tavă de cuptor cu hârtie de copt, pe care vom așeza ardeii, care pot fi întregi sau tăiați jumătate. Îi băgăm la cuptor, la foc mare, pentru jumătate de oră.
De ținut minte că ardeii întregi trebuie să fie intorși de două ori pe fiecare parte, ca să fie copți uniform. Spre deosebire de aceștia, ardeii tăiați în jumătate trebuie așezați cu coaja în sus, fără să fie necesar să îi intoarcem.
Cum ne dăm seama că sunt gata
Pentru a ne da seama când trebuie scoși din cuptor, trebuie să fim atenți la câteva detali. Prima dată, trebuie să ne uităm la pulpa ardeilor, să vedem dacă este înmuiată bine. Apoi, la coaja ardeilor, care atunci când sunt gata, începe să se desprindă ușor.
Când sunt gata copți, ardeii se scot din cuptor și se acoperă cu foaie de aluminiu și cu servețele din bumbac și se țin așa câteva minute, până sunt pătrunși de aburi. Apoi, se pot curăța.