Baiț pentru carnea de miel la cuptor. Cum faci cea mai bună friptură pentru Paște
Publicat pe 22.04.2022 la 19:41 Actualizat pe 22.04.2022 la 19:41
Gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Paște, iar preparatele se află deja pe mesele românilor. Carnea de miel are cu totul un alt gust după ce este lăsată la baiț mai multe ore. Iată care sunt prea cele mai delicioase preparate pentru Sărbătorile Pascale!
- Baiț pentru carnea de miel la cuptor
- Iată ingredientele de care ai nevoie!
Mai sunt doar două zile până la Sărbătorile Pascale, iar pe mesele gospodinelor se află deja o parada a bunătăților. Preparatele din carne de miel pot avea întotdeauna un gust mai delicios dacă este preparat ca la carte. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru bați delicios!
Ce este baițul și de ce este important când faci o friptură
Baițul este preparatul care cuprinde mai multe condimente pentru a marina carnea, iar aceasta prinde cu totul un alt gust dacă este lăsată la marinat câteva ore bune. Baițul ajută la frăgezirea cărnii și este mult mai suculentă atunci când gospodinele prepară diferite preparate din carne.
Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor
Gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Paște, iar printre preparatele alese în aceste zile importante se numără și carnea de miel la cuptor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ingrediente:
- Vin alb sec
- Ulei de măsline
- Usturoi și ceapă verde
- Mentă
- Cimbru
- Un pic de busuioc
- foi de dafin
- piper
- sare
- boia dulce
Mod de preparare:
Tăiați usturoiul bucățele mici, dar și menta și busuiocu, iar apoi puneți toate ingredientele în vin alb și amestecați până când se omogenizează. Sarea și piperul se adaugă după gust. Puneți carnea într-un vas și adăugați baițul peste carne, iar apoi puneți folie de plastic sau de aluminiu. Adăugați vasul cu carne la frigider și este ideal să rămână peste noapte, însă dacă nu aveți timp lăsați carnea în baiț pentru 2-3 ore.
Ce condimente se potrivesc la carnea de miel
Carnea de miel sau de oaie sunt cele mai pretențioase de preparat ierburile și plantele aromatice au fost mereu folosite pentru a găti friptura de miel. Puteți folosi mentă, rozmarin, cimbru, salvie, chimen, usturoi, piper, turmeric, dar și boabe de muștar.
Cu ce garnituri se poate servi friptura de miel la cuptor
Friptura de miel se poate servi cu diferite garituri, cum ar fi: cartofii la cupor, legume asortate la cuptor sau la tigaie, mămăliguță, salate, etc.
Citește și: Baiț pentru carne de porc la grătar. 3 rețete pentru o friptură delicioasă