Bao Buns: Rețetă de chifle chinezești la abur umplute cu pui
Publicat pe 12.05.2022 la 23:38 Actualizat pe 12.05.2022 la 23:38
Bao Buns este o rețetă chinezească care a cucerit întreaga lume. Sunt chifle în stil chinezesc la abur umplute cu pui. Combinația de arme dintre numerosele legume și pui este de-a dreptul delicioasă. Trebuie să o încerci măcar o dată în viață. Nu este o rețetă tocmai simplă, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.
- Bao Buns: Rețeta de chifle chinezești la abur umplute cu pui
- Iată cum se prepară
Chiflele chinezești la abur cu pui este o un preparat foarte preparat în China. Acesta seamănă cu clasicul burger, dar gustul este cu totul unul aparte. Are foarte multe legume, iar combinația dintre ingredientele variate este minunată. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
Pentru chifle bao:
350 g făină (tip 405)
10 g drojdie proaspătă
175 ml apă călduță
1 lingură de zahăr
2 linguri de ulei de rapiță
1 vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
2 lingurițe semințe de susan negru
2 lingurițe de semințe de susan prăjite
Pentru kimchi:
750 g varză chinezească
3 buc morcovi
2 buc de ceapă verde
1 buc ceapă roșie
3 linguri de oțet de orez
2 caței de usturoi
10 g ghimbir
1 lingură semințe de susan prăjite
3 linguri de sos de pește
2 lingurițe de zahăr
1 linguriță de miere
2 linguri suc de portocale
1 linguriță de usturoi prăjit
Pentru pui cu susan:
400 g file de pui
1 ou
50 g făină
2 linguri semințe de susan prăjite
2 linguri de pesmet
1 lingură de ulei
sare de mare Fuchs
piper negru măcinat Fuchs
Mod de preparare
Pentru chifle, pregătiți un aluat din toate ingredientele de mai sus și lăsați-l la dospit timp de aproximativ 30 de minute. Pentru kimchi, puneți la fiert 2 litri de apă într-o cratiță împreună cu 4 linguri de sare. Tăiați varza fâșii, late de aproximativ 2 cm, morcovii în benzi subțiri și ceapa verde în rondele fine. Puneți legumele într-un vas și turnați peste ele apa clocotită. După 5 minute, scoateți-le și clătiți-le cu apă rece. Puneți legumele înapoi în vas și amestecați-le cu oțetul de orez. Tăiați ceapa roșie, ghimbirul și usturoiul în bucăți mari și puneți-le într-un recipient. Adăugați sosul de pește, zahărul, mierea, sucul de portocale și pasați-le până obțineți o pastă fină. Încorporați și usturoiul prăjit și semințele de susan. Amestecați pasta rezultată cu varza chinezească. Între două foi de hârtie de copt, întindeți aluatul pentru chifle astfel încât să aibă o grosime de circa 0,5 cm, acoperiți-l și lăsați-l din nou la dospit timp de 15 minute. Tăiați cercuri din aluat și împăturiți în două fiecare bucată astfel încât ambele jumătăți să fie perfect una peste alta. Așezați câte o bucată de hârtie de copt între jumătățile de aluat pentru a forma buzunare mici. Așezați chiflele pe bucăți de hârtie și puneți-le într-o oală cu inserție pentru gătit la aburi (sau într-o sită/aparat de gătit cu aburi) pentru aproximativ 10-13 minute. La final, se scot cu grijă pe un grătar și se lasă să se răcească câteva minute. Curățați fileurile de pui, condimentați-le cu sare și piper și dați-le prin făină. Scuturați făina în exces și apoi treceți fâșiile de carne prin ou bătut. Amestecați pesmetul cu semințele de susan și tavăliți carnea prin el. Prăjiți, pe rând, fileurile de pui într-o tigaie cu ulei încins. La final, umpleți chiflele cu pui și kimchi. Poftă bună!