Brownies Cappucino. O rețetă simplă pentru oamenii dragi
Publicat pe 14.02.2022 la 08:38 Actualizat pe 14.02.2022 la 08:39
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să pregătești, noi vă prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru Brownies Cappucino. Cu siguranță îți vei surpinde familia și prietenii.
- Cum se pregătește Brownies Cappucino
- Rețetă simplă
Cu toții vrem să petrecem clipe frumoase alături de oamenii dragi și ne dorim să le oferim tot ceea ce este mai bun. Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru Brownies Cappucino.
Rețetă pentru Brownies Cappucino
Ingrediente
- 150 g. zahăr
- două esențe de vanilie
- două ouă
- o jumătate de pahar de nucă tăiată
- 150 g. cremă de brânză
- sau Almette cu smantana
- 100 g. zahăr pudră
- 200 g. ciocolată amăruie
- 145 g. unt
- 3 lingurițe de cappucino
- jumătate de pahar de făină
- un vârf de lingură de sare
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- 75 ml. de smântână dulce
Modul de preparare
Pentru început punem cuptorul la încălzit la 180 de grade. Dizolvăm o linguriță de cappucino într-o jumătate de linguriță de apă fierbinte. Într-o cratiță punem untul, cappucino dizolvat, ciocolata, iar apoi le topim la foc mic.
Amestecăm compoziția până se topește, iar apoi oprim focul și o lăsăm la răcit până devine călduță. Adăgăm peste o folie de esență de vanilie și zahărul, după care punem ouăle și amestecăm.
Peste compoziție adăugăm sarea și făina și amestecăm până nu rămân cocoloașe, iar apoi punem și nucile peste. Turnăm aluatul într-o tavă, unsă cu unt și cu făină sau peste o hârtie de cop, după care o lăsăm la cuptor timp de 25 de minute.
Într-un alt bol amestecăm 40 g. de unt și crema de brânză până devine o compoziție omogenă. Adăugăm zahărul pudră, scorțișoara și estența de vanilie, iar apoi amestecăm bine. După ce am scos blatul din cuptor, ungem crema de mai sus peste prăjitură și lăsăm la rece pentru două ore. În alt bol amestecăm 80 g. de cicolată, 20 g. de unt, smântână dulce, două lingurițe de cappucino și o jumătate de linguriță de apă fierbinte și le punem la foc mic, amestecând periodic.
Turnăm și glazura peste prăjitură și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitura bețivana. Un desert simplu și rapid