Rețetă prăjitura bețivana. Un desert simplu și rapid
Publicat pe 12.02.2022 la 23:01 Actualizat pe 12.02.2022 la 23:01
Te-ai plictisit de rețetele banale care fac înconjurul internetului și vrei să își surprinzi partenerul de viață, mai ales acum,când Ziua Îndrăgostiților este doar la o zi distanță? Ei bine, noi avem soluția. Încearcă rețeta de prăjitură bețivană și nu vei regreta!
- Cum se prepară prîjitura bețivană
- Cel mai bun desert
Într-adevăr, în prima fază numele acestui desert stârnește amuzamentul, însă pe cât de copios ai râde, pe atât de mult ai savura porție după porție din prăjitura bețivană.
Rețetă prăjitura bețivana. Un desert simplu și rapid
Este momentul potrivit să îi încânți papilele gustative partenerului de viață cu un desert pe care cu siguranță nu l-a mai încercat până acum. Nu, nu stai cu orele în bucătărie și rezultatul este de-a dreptul uimitor și satisfăcător. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară pas cu pas.
Ingrediente:
Blat:
- 6 ouă
- 150 gr zahăr pudra
- 6 lg vin roșu
- 5 lg cacao
- 70 gr făină
- praf de copt
Cremă:
- 6 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vaniliat
- 2 lg făină
- 300 ml lapte
Mod de preparare:
În primul rând, frecăm zahărul și vinul împreună cu gălbenușurile. Apoi, batem spumă albușurile. Se amestecă făina împreună cu cacao și praful de copt, iar apoi se adaugă gălbenușurile peste spuma de albușuri și se incorporeaă ingredientele prăfoase.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și se lasă la 170 de grade Celsius până când este copt suficient, fără ca să se lipească de scobitoare.
În acest timp se face crema, astfel că se amestecă ouăle cu făina și zahărul, iar apoi se pun la fiert la foc mic până se îngroașă și devine ca și consistență asemănătare unei budinci. Se lasă la răcit și apoi se încorporează treptat în 250 gr unt spumat cu 200 gr zahăr pudra.
Se însiropează blatl cu un sirop din zahăr caramelizat și apă și care se lasă la răcit și apoi se întinde deasupra crema iar peste se face o glazură din cele 6 albușuri care rămân de la crema și care se bat pe aburi cu 300 gr zahăr pudra.
La final se poate decora cu nucă de cocos sau orice altceva. Se servește de preferință rece, pentru un gust mai intens al aromelor. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Basbousa. O rețetă simplă și delicioasă