Prăjitura Basbousa. O rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 11.02.2022 la 21:11 Actualizat pe 11.02.2022 la 21:12
Cu toții vrem să ne surprindem familia și prietenii cu un desert simplu și delicios. Dacă vrei să trăiești clipe prețioase alături de oamenii dragi și îți este poftă de ceva dulce, noi ți-am pregătit o rețetă pentru prăjitura Basbousa.
- Cum se pregătește prăjitura Basbousa
- Desertul este gata în 40 de minute
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, noi îți pregătim cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Basbousa. Cu siguranță că vei primi laude din partea oamenilor dragi.
Rețetă pentru prăjitura Basbousa
Ingrediente
- 100 g. fulgi de cocos
- două ouă mari
- 400 g. griș
- 250 g. iaurt
- esență vanilie
- 100 g. migdale
- un pliculeț praf de copt
- 150 g. zahăr
- 150 g. unt
- un praf de sare
- lapte
Modul de preparare
Pentru început turnăm trei pahare de apă și 400 g. de zahăr într-o cratiță, amestecăm bine, iar după aceea o punem la fiert. Adăugăm și zeama de lămâie. Într-un bol amestecăm zahărul cu ouăle, iar în timp ce amestecăm punem și uleiul.
Peste compoziție turnăm esența de vanilie și laptele, după care adăgăm cocosul, praful de copt, grișul și făina, iar apoi le amestecăm bine, până nu mai rămân cocoloașe.
Ungem o tavă cu ulei și adăugăm aluatul uniform. Peste el punem migdalele și băgăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm preț de 40 de minute. O lăsăm la răcit câteva ore, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură Buturuga. Desertul gustos al copilăriei