Rețetă de prăjitură Buturuga. Desertul gustos al copilăriei
De Razvan Paltin.
Publicat pe 11.02.2022 la 09:30
Actualizat pe 11.02.2022 la 09:33
Gustul copilăriei poate fi din nou adus în bucătăria ta cu rețeta de prăjitură Buturuga. E foarte simplă de făcut și cu siguranță își vei aduce aminte de perioada frumoasă a vieții tale.
- Prăjitura Buturuga, desertul copilăriei
- Rețeta simplă și rapidă de ruladă
Prăjitura Buturuga, rețetă simplă și rapidă a desertului copilăriei
Cu toții ne amintim de copilărie și de gusturile de altădată, dar dacă vrei să le aduci în prezent atunci cu siguranță prăjitura Buturuga e cea mai perfectă rețetă. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care e modul de preparare
Ingrediente pentru blat:
6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină
100 de grame de nuci măcinate
2 linguri de cacao
Pentru umplutură ai nevoie de:
200 de grame de unt
200 de grame de zahăr
4 oură
50 de grame de cacao
zahpr vanilat sau esență de vanilie
Ingrediente nuci pralinate:
100 de grame de zahăr
100 de grame miez de nucă
Ingrediente decor:
un albuș
2 linguri de zahăr
Mod de preparare
Mai înainte de toate se freacă gălbenușurile cu zahărul până când acestea se albesc. După care se pune făina, cacao, nuci, iar la final albușurile bătute spumă tare. Se toarnă toată compoziția într-o tavă mare și se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.
Între timp, se prepară nucile pralinate. Se va arde zahărul cu lingură de apă, iar când zahărul devine maroniu se adaugă miezul de nucă rupt bucăți mari și se amestecă cu sosul de caramel, apoi se toarnă în strat subțire pe o foaie de hârtie unsă cu ulei.După ce se răcesc, se trec prin mașina de nuci.
Pentru a prepara crema se bat mai întâi ouăle cu zahăru vanilat, pe baie de aburi, după care se lasă la răcit. Separat, se pune untul spumă și se amestecă treptat cu crema de ouă răcită. La final se adaugă pudra de cacao și nucile pralinate.
Se scoate blatul de la cuptor, se așează pe un prosop umed și se unge cu 3/4 din cremă, apoi se rulează. Se taie în două bucăți, una mai mică și una mai mare și se așează sub forma unei buturugi. Buturuga se îmbracă cu creamă și se imită pe ea suprafața striată a scoarței de copac, cu ajutorul dinților unei furculițe.
Din albușul bătut cu zahărul se prepară o beazea, care se coace și apoi se lipește pe scoața rulatei Buturuga, pentru a da impresia de ciupercuțe.
Citește și: Rețetă de cea mai bună prăjitură din lume. Un preparat pe care nu trebuie să îl omiți