Budincă de brânză cu sos de caramel. O rețetă pentru toată familia
Publicat pe 10.07.2022 la 23:57 Actualizat pe 10.07.2022 la 23:57
Budinca cu brânză de vaci și sos de caramel este un adevărat deliciu culinar. Nu este un desert extrem de dulce, iar servit rece de la frigider, te va da pe spate. Combinația dintre compoziția de brânză și sosul de caramel te va face să îți iei mințile și să vrei să mănânci în continuu acest preparat. Iată cum se face această rețetă.
- Budincă cu brânză de vaci și sos de caramel
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de budincă cu brânză de vaci și caramel se prepară foarte simplu și rapid, iar gustul este fenomenal. Acest desert este perfect pentru zilele când ai poftă de ceva dulce, dar vrei să mănânci ceva făcut în casă și care se prepară repede. Este un desert care este dulce exact cât trebuie, iar cei mici îl vor savura până la ultima bucățică. Vezi cum se prepară acest desert.
Ingrediente
100 g griș
400 g brânză de vaci
200 g zahăr
100 g unt
300 g caise confiate
100 g migdale
1 l lapte
Stafide
Esență de rom
Sos caramel
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert. Când clocotește se presară grișul și se amestecă cu telul, pentru a nu face cocoloașe. Se fierbe 10 minute, după care se pune zahărul și se oprește focul. Stafidele se spală, se pun într-un castronel și se stropesc cu esență de rom. După ce s-a răcit grișul se adaugă brânza de vaci, untul moale și stafidele. Se omogenizează bine. Caisele se pun în blender împreună cu migdalele și se pasează bine. Pasta obținută se pune pe un platou rotund și se întinde într-un strat de câțiva milimetri. Deasupra se întinde crema de griș și se ornează cu sos caramel. Poftă bună!