Când e bine să adaugi smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Regula de la care nu trebuie să te abați
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.10.2022 la 19:05
Actualizat pe 18.10.2022 la 19:05
După cum bine știm, ciorbele și supele sunt alimente preferate de majoritatea persoanelor, mai ales în țara noastră. Pentru ca un asemenea preparat să iasă delicios, gospodinele trebuie să țină cont de câțiva pași. Când e bine să adaugi smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Regula de la care nu trebuie să te abați.
- Când e bine să adaugi smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească
- Regula de la care nu trebuie să te abați
- Secretul unui preparat delicios
De multe ori, atunci când alegeți să faceți o ciorbă se întâmplă ca atunci când adăugați smântâna, aceasta să se brânzescă. Ei bine, iată care este secretul pentru un preparat delicios și... arătos. Reglua de la care nu trebuie să vă abateți dacă vă doriți să faceți o ciorbă cu care să îi impresionați pe cei dragi.
Când e bine să adaugi smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească
Unele persoane, mai ales cele care nu gătesc frecvent, atunci când vor să prepare o ciorbă, fac o mare greșeală atunci când adaugă smântâna în ciorbă. Iată care este regula de aur de care trebuie să țineți cont, dacă vă doriți să vă iasă o ciorbă delicioasă cu smântână.
În primul rând, dacă vrei să îți iasă o mâncare gustoasă trebuie să știi că puțină grăsime, unt sau ulei de măsline, este esențială. Grăsimea dă aromă plăcută preparatului și, totodată, ajută și la rumenirea legumelor.
De asemenea, pentru a avea, la final, un preparat ca la carte, trebuie să știi care este momentul în care trebuie să adaugi smântâna. Indiferent de ce tip de smântână doriți să folosiți, fie că este fermentată, lichidă, dulce sau pentru gătit, nu trebuie pusă în ciorbă imediat după ce ați scos-o din frigider.
Reglua spune că, pentru a avea un preparat perfect, și pentru ca smântâna să nu se brânzească, aceasta se adaugă la ciorba dată în fiert, doar când este la temperatura camerei. Asta nu este însă tot. Înainte de a o adăuga în oală, va trebui să o îngroșați fie cu puțină făină, fie cu amidon. De asemenea, nu este indicat să amestecați smântâna cu pasta de roșii, pentru că aceasta este considerată un sos acid.
Când se pun roșiile sau bulionul în ciorbă
Pentru o ciorbă delicioasă ar trebui să știți că ideal ar fi să adăugați sucul de roşii sau bulionul atunci când mâncarea este aproape gata. Dacă faceți greșeala să adăugați bulionul încă de la început, legumele se vor întări şi vor fierbe mai greu și, în felul acesta, multe dintre vitamine se vor pierde.
Citește și: Când se pun legumele congelate în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine