Când se pun legumele congelate în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Publicat pe 10.10.2022 la 14:23 Actualizat pe 10.10.2022 la 14:25
Te gândești să gătești o ciorbă, însă nu îți place prea mult rețeta pe care o faci tot timpul? Ei bine, iată când este bine, de fapt, să pui legumele congelate în ciorbă. Multe gospodine greșesc și le adaugă în timp ce mâncarea fierbe. Care este modul de preparare.
- Când trebuie să pui legumele congelate în ciorbă
- De ce ai greșit până acum
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că atunci când vine vorba de ciorbă, multe gospodine adaugă legumele congelate atunci când mâncarea este deja pe foc. Iată de ce ai greșit și ce trebuie să faci. Cum se pun ele, de fapt.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate. Vei observa că gustul va fi diferit decât de obicei. Legumele congelate se pun într-o oală pe foc, cu puțin ulei, înainte de a fi puse în ciorbă. Puține gospodine știau până acum.
Rețetă de ciorbă de vițel
Ingrediente
- 500 g piept de vițel feliat
- 300 g legume tocate congelate
- o ceapă
- doi cartofi
- 1,5 litri borș
- două lingurițe leuștean uscat
- trei linguri ulei
- sare
- piper
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine carnea și o punem la fert, la foc mic, în aproximativ trei litri de apă cu sare. Punem într-o altă oală legumele congelate și puțin ulei. Curățăm și tocăm ceapa mărunt, după care o punem în oala cu legumele.
Următorul pas constă în curățarea cartofilor, spălarea și tăiarea lor în patru, pe lungime. Punem peste legume jumătate din zeama în care fierbe carnea. Adăugăm peste cartofii și lăsăm să fiarbă la foc mic. După 40 de minute, dacă s-a fiert bine carnea, o scoatem din oală și o punem în ciorbă cu tot cu zeama în care a fiert.
Punem la fiert borșul, iar când a început să clocotească îl punem în ciorbă alăutri de leușeanul uscat, iar apoi este gata de de servit. Poftă bună!
Citește și: Cum faci cele mai bune foi de prăjituri. Ingredientul care face diferența