Cum faci cele mai bune foi de prăjituri. Ingredientul care face diferența
Publicat pe 06.10.2022 la 14:33 Actualizat pe 06.10.2022 la 14:34
Prăjiturile făcute în casă sunt de departe cele mai bune. Nimic nu se compară cu o prăjitură făcută în casă, cu multă dragoste și răbdare. Pentru asta trebuie să ai îndemânare, dar mai ales răbdare. Ca să ai mereu parte de un gust deosebit la preparatele tale dulci, noi ți-am pregătit o rețetă de foi de prăjituri. Este cea mai bună rețetă și bonus avem și un secret care face ca foile să fie complet diferite de cele făcute până acum.
- Cele mai bune foi de prăjituri
- Secretul pe care trebuie să îl știi
Foile de prăjituri sunt esențiale pentru ca prepratul tău să aibă un gust de neegalat. Este nevoie de multă îndemânare, dar trebuie să știi nu este deloc greu să faci foi pentru prăjituri. Această rețetă este foarte simplă și are un ingredient secret care face diferența. Este vorba de unt. Multe gospodibe aleg să folosească ulei, dar pentru a face cele mai bune foi de prăjitură trebuie neapărat să folosești unt. Foarte important ca untul să fie cât mai gras, cu minim 80% grasime. De asemenea, poți combina untul cu untură de porc (50/50). În acest fel vei obține garantat cele mai bune foi de prăjituri.
Cum faci cele mai bune foi de prăjituri
Ingrediente
650 g făină
200 g zahăr
5 linguri miere
1/2 lingură praf de copt
100 g unt
2 ouă
4-5 linguri lapte
Mod de preparare
Topeşti, la foc mic, untul, adaugi zahărul şi mierea şi amesteci pe foc până când zahărul se dizolvă complet. Dai deoparte compoziţia şi laşi la răcit. După ce s-a răcorit adaugi câte puţin din făina cernută împreună cu praful de copt. Amesteci şi pui pe rând ouăle şi restul de făină, laptele şi începi să frămânţi până când se omogenizează compoziţia. Împarţi aluatul în cinci, pe care le întinzi, foi subţiri, cu sucitorul. Le poţi coace pe fundul tăvii, unse în prealabil, sau în tava tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a da tava la cuptor înţepi, din loc în loc, aluatul cu furculiţa.