Când se pune borșul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Publicat pe 29.09.2022 la 17:14 Actualizat pe 29.09.2022 la 17:14
Borșul este supa acră folosită de gospodine în Europa și Asia de Nord. Această supă acră este mereu întâlnită în bucătăriile tradiționale românești. Multe gospodine pun borșul în ciorbă greșit și nu când trebuie. Iată când se pune, de fapt!
- Când se pune borșul în ciorbă
- Multe gospodine fac o mare greșeală în acest sens
În multe părți ale țării, rețetele de borș sunt diferite. Cu toate că borșul nu se prepară la fel, acesta are și o regulă totuși, aceea că în toate ciorbele din țară se pune într-un anume timp. Multe gospodine fac o mare greșeală când pun borșul în ciorbă, astfel că ciorba nu iese pe gustul lor. Iată când se pune în ciorbe sau supe, de fapt!
Când se pune borșul în ciorbă
Borșul este ingredientul care acrește supele sau ciorbele. Această supă acră, așa cum i se mai spune, poate fi folosită în supele cu carne de porc, pui sau vită, supele cu legume și ciorbe cu carne sau legume. Există câteva metode prin care puteți acri borșul:
Țineți cont de fiecare dată că borșul se pune în ciorbă chiar la final, după ce toate legumele au fiert. Cantitatea de borș care se adaugă în ciorbe sau supe depinde de cât de acru este borșul, precum și de gustul fiecărei persoane. După ce se pune borșul în ciorbă sau supă se mai lasă la fiert, la foc mic, încă aproximativ 10-15 minute, cât să mai tragă un clocot.
Cum să acrești borșul
Cele mai bune supe și ciorbe au gust acrișor. Așadar borșul poate fi folosit și la supa cu carne de vită sau porc, această alegere pare să fie alegerea tradițională. O altă opțiune este supa de pui, dar poate să fie folosit cu succes și la supa de legume. Alegerea îți aparține, așa că nu ezita să utilizezi ceea ce crezi că are cel mai bun gust. Există mai multe feluri de a acri borșul:
-metoda conservelor de roșii;
-zeama de murături (varză, gogonele, castraveți murați);
-metoda borșului din tărâțe;
-metoda oțetului;
-metoda sucului de lămâie sau a sucului de lime (lămâie verde);
-metoda laptelui acru (lapte bătut, kefir sau iaurt).
Citește și: Când se pune borșul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine