REȚETE pentru prânz, de post: Borș delicios de lobodă
Publicat pe 12.04.2019 la 08:40 Actualizat pe 12.04.2019 la 08:41
Dacă vrei să pregătești ceva delicios pentru prânz și vrei să fie și de post, atunci rețeta noastră de azi este tot ce ai nevoie!
Dacă vrei să pregătești ceva delicios pentru prânz și vrei să fie și de post, atunci rețeta noastră de azi este tot ce ai nevoie!
Este vorba despre borș delicios de lobodă, extrem de ușor de preparat și de post, așa că nu trebuie să-ți mai faci griji ce anume trebuie să gătești astăzi.
Ingrediente:
5 legături lobodă
2 cartofi mari
2 linguri orez
1 morcov
1 ardei capia
1 legătură ceapă verde
3-4 linguri ulei
borș de putină
sare, piper
1 legătură leuștean
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cuburi. Morcovul și ardeiul și ceapa le tocăm mărunt și le punem în oală, după care adăugăm orezul și uleiul și călim până când orezul devine sticlos. Amestecăm continuu ca să nu se lipească.
Completăm cu apă și lăsăm să fiarbă la foc mic, circa 20-30 minute, până când cartofii sunt aproape fierți.
Curățăm loboda, îndep[artand tulpinile și nervurile frunzelor mai mari și o spălăm bine.
Adăugăm loboda în oală. Adăugăm borșul, sărea și piperul.
Dăm în unul-două clocote, și, când loboda este fiartă, dăm deopoarte, și adăugăm leușteanul verde tocat mărunt.
R.D.