Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt. Greșeala care strică preparatul
Publicat pe 23.01.2023 la 13:30 Actualizat pe 23.01.2023 la 13:30
Ciorba de perișoare este un deliciu în orice moment al zilei și se poate consuma indiferent de ce anotimp este afară. Ei bine, dacă și tu vrei să mănânci o ciorbă de perișoare ca la bunica acasă, noi îți vom prezenta pas cu pas cum să o prepari. Un lucru important este când să pui perișoarele în ciorbă. Multe gospodine nu știu când se pun perișoarele, de fapt, și fac această greșeală care strică preparatul.
- Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt
- Multe gospodine fac această greșeală
Tu știi când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt? Acest lucru este extrem de important în prepararea acestei ciorbe, deoarece multe gospodine greșesc și strică preparatul. Iată cum trebuie să procedezi!
Când se pun perișoarele în ciorbă, de fapt
Perișoarele se pun în ciorbă imediat ce ciorba a dat în primul clocot. După aproximativ 15 minute după ce le-ai adăugat în ciorbă, perișoarele trebuie să se ridice la suprafață și astfel vei avea dovada că le-ai pus când trebuie în ciorbă.
Este extrem de important să respecți această regulă, asta dacă nu îți dorești să strici tot preparatul. Și bunicile procedau în acest fel, iar ciorba avea un gust delicios.
Rețetă de ciorbă de perișoare
Ingrediente:
Pentru perișoare:
-1 kg de carne tocată
-2 ouă
-50 gr de orez
-o jumătate de legătură de pătrunjel tocat
-1 ceapă medie
-sare
-piper
Pentru ciorbă:
-un morcov
-o țelină
-o ceapă
-un păstârnac
-o cutie de roșii tăiate cuburi
-un cartof de mărime medie
-sare
-pătrunjel
-2 lunguri de pastă de tomate
-1 ou
Mod de preparare:
Această rețetă pentru ciorba de perișoare este extrem de simplu de gătit. Se curăță toate legumele pentru ciorbă. Cartoful se taie în cubulețe, iar morcovul, ceapa, țelina și păstârnacul se dau prin răzătoare. Se pregătește o oală cu 5 litri de apă, apoi se adaugă în ea legumele și roșiile cubulețe și se lasă să fiarbă până când legumele sunt suficient de pătruns.
Se pregătește carnea tocată pentru perișoare, iar în ea se pune orez, ceapă dată prin răzătoare, ouă, pătrunjel, sare și piper. Se amestecă foarte bine și se lasă așa pentru cinci minute aproximativ. Se umezesc mâinile și se formează biluțe, care se adaugă în ciorbă după ce aceasta a dat prima dată în clocot. Se lasă la fiert, după care se oprește focul și se adaugă pătrunjelul. Poftă bună!
Citește și: Ce ingredient îți strică aluatul pentru pâine și nu se mai dospește! Multe gospodine fac această greșeală