Când se pune scorțișoara în vinul fiert. Trucuri pentru un gust aromat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.12.2024 la 18:09
Actualizat pe 10.12.2024 la 18:09
Tu știi când se pune scorțișoara în vinul fiert? Află din rândurile de mai jos când ar trebui să adaugi condimentul în băutură pentru a obține un gust aromat.
- Când se pune scorțișoară în vin fiert
- Ce condimente se mai pun în vinul fiert
- Cât se ține vinul pe foc
În perioada sărbătorilor de iarnă, vinul fiert devine una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice. Scorțișoara este unul dintre cele mai populare condimente folosite în vinul fiert, condiment care îi dă o aromă caldă și un gust specific.
Când se pune scorțișoară în vin fiert
Atunci când facu vin fiert, trebuie să adaugi scorțișoara înainte ca vinul să înceapă să fiarbă, nu în timp ce acesta fierbe deja. Te întrebi de ce? Ei bine, pentru că scorțișoara are nevoie de timp pentru a-și elibera uleiurile esențiale și aromele în băutură.
Dacă pui scorțișoara în timp ce vinul fierbe deja, căldura ar putea face ca aromele delicate ale condimentului să nu mai fie la fel de intense și aromate.
De asemenea, este important de precizat faptul că fierberea vinului prea repede sau prea mult timp poate face ca unele condimente, inclusiv scorțișoara, să devină amare. De aceea, e recomandat să încălzești ușor vinul și să lași condimentele să se infuzeze treptat.
Rețeta de vin fiert a lui Jamie Oliver
2 clementine
o lămâie
o lămâie verde
200 g zahăr pudră
6 cuișoare întregi
1 baton de scorțișoară
3 frunze proaspete de dafin
1 nucșoară întreagă, pentru răzuit
1 păstaie de vanilie
2 sticle de vin roșu italian
2 anason stelat
Mod de preparare:
Se curăță bucăți mari de coajă de la clementine, lămâie și lămâie verde cu ajutorul unui decojitor rapid.
Puneți zahărul într-o cratiță mare la foc mediu, adăugați bucățile de coajă și stoarceți sucul de clementine.
Se adaugă cuișoarele, batonul de scorțișoară, frunzele de dafin și aproximativ 10-12 grăunțe de nucșoară. Se taie în două pe lungime păstaia de vanilie și se adaugă în cratiță, apoi se amestecă cu suficient vin roșu pentru a acoperi zahărul.
Se lasă să fiarbă până când zahărul se dizolvă complet în vinul roșu, apoi se aduce la fierbere. Lăsați să fiarbă timp de 4-5 minute sau până obțineți un sirop gros și frumos. Motivul pentru care fac acest lucru mai întâi este pentru a crea o bază de aromă minunată, făcând ca zahărul și condimentele să se infuzeze și să se amestece bine cu vinul. Este important să faceți mai întâi un sirop de bază, deoarece acesta trebuie să fie destul de fierbinte, iar dacă faceți acest lucru cu ambele sticle de vin înăuntru, veți arde alcoolul.
Când siropul este gata, reduceți focul la mic și adăugați anasonul stelat și restul de vin. Încălziți ușor vinul și, după aproximativ 5 minute, când este cald și delicios, turnați-l în pahare termorezistente și serviți, scrie jamieoliver.com.
Citește și: Ce efecte are vinul fiert asupra organismului. Băutura pe care românii o consumă des în sezonul rece