Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare. Sfaturile oferite de Chef Joseph Hadad
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 25.01.2024 la 20:09
Actualizat pe 25.01.2024 la 20:09
Gătitul cu ierburi proaspete nu este doar pentru bucătarii gurmanzi. Trebuie să știi că, dacă ai în vedere câteva trucuri, poți maximiza utilizarea ierburilor proaspete pentru a transforma fiecare masă în ceva special.
- Trucuri utile în bucătărie
- Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare
- Sfaturile oferite de Chef Joseph Hadad
Condimentele și ierburile ar trebui să fie folosite pentru a spori aroma naturală a alimentelor, nu pentru a o ascunde. Chef Joseph Hadad a dezvăluit cele mai utile trucuri pe care trebuie să le știi, cu privire la folosirea ierburilor aromatice în mâncare.
Când trebuie să adaugi ierburile aromatice în mâncare
Ierburile pot fi adăugate aproape de sfârșitul gătitului pentru o aromă mai distinctă sau la început pentru arome mai amestecate. Condimentele și ierburile măcinate își eliberează ușor aromele.
Joseph Hadad spune că, pentru a-ți da seama cam ce cantitate de ierburi aromatice este necesară, dacă rețeta nu o indică, trebuie să știi plantele și gustul lor. Rozmarinul și cimbrul, de exemplu, sunt multe mai intense decât pătrunjel și oregano, așa că este nevoie de o cantitate mai mică decât în cazul celor din urmă.
„Țineți cont că versiunile lor uscate sunt mai intense la gust decât cele proaspete, așa că dacă rețeta cere o linguriță de mărar uscat, de exemplu, este nevoie de 3 lingurițe de mărar proaspăt tocat ca să compenseze. Dacă ați cumpărat prea mult pătrunjel, atunci congelați-l. La fel și în cazul altor ierburi aromatice. Cele lemnoase, precum rozmarinul sau cimbrul, pot fi congelate direct pe tulpină. Pentru restul, este indicat să le tocați și fie să le puneți ca atare la congelator, fie în tăvița pentru cuburi de gheață în care să turnați și ulei. Odată formate cuburile, le puteți transfera într-o pungă și să scoateți câte unul când aveți nevoie pentru vreo mâncare.”, a mai spus Joseph Hadad.
Cum să toci ierburile proaspete
Un cuțit cu adevărat ascuțit este o investiție utilă și face ca prepararea mâncării să fie o experiență mai plăcută. Fie că pui ierburile într-un robot de bucătărie, fie că le tai manual, asigură-te că lama pe care o utilizezi este ascuțită.
Pentru a maximiza aroma ierburilor tale, vei dori să le toci cât mai fin posibil. Cu cât ierburile sunt tăiate mai fin, cu atât eliberează mai multe uleiuri și mâncarea va deveni mai aromată. Ierburile delicate, cum ar fi pătrunjelul și coriandru, trebuie tocate chiar înainte de utilizare, deoarece își vor pierde rapid aroma. Este adesea recomandat să adaugi aceste ierburi mai delicate după ce ați luat vasul de pe foc sau chiar înainte de servire, scrie urbancultivator.net.
Citește și: Păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice. Rețetă tradițională de Revelion