Păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice. Rețetă tradițională de Revelion
Publicat pe 30.12.2023 la 11:24 Actualizat pe 30.12.2023 la 11:24
Revelionul este mâine, iar dacă și tu îți dorești să așezi un pește delicios pe masa ta festivă, atunci pregătește păstrăvul la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice. Este un preparat tradițional gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o delicatesă care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat tradițional pentru masa de Revelion!
Rețetă de păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice
Ingrediente:
-4 păstrăvi întregi, curățați și dezosați
-sare
-piper
-2 lămâi
-3 linguri de ulei de măsline
-3 căței de usturoi, mărunțiți fin
-1 linguriță de cimbru proaspăt sau uscat
-1 linguriță de rozmarin proaspăt sau uscat
-1 linguriță de pătrunjel proaspăt tocat
-1/2 cană de vin alb sec
-felii subțiri de lămâie pentru garnitură
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Asezonează păstrăvul pe ambele părți cu sare și piper și așază-l într-o tavă de copt.
Într-un bol, amestecă sucul și coaja rasă de la lămâi, uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul. Toarnă amestecul de sos peste păstrăv și asigurându-te că fiecare bucată este bine acoperită. Poți să masezi puțin sosul în carne pentru a intensifica aromele.
Toarnă vinul alb în tavă pentru a adăuga un plus de umiditate și a păstra păstrăvul suculent în timpul coacerii. Coace în cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când păstrăvul este fraged și se desface ușor.
Asezonează cu felii subțiri de lămâie și servește cu legume la cuptor sau orez. Păstrăvul la cuptor cu sos de lămâie și ierburi aromatice este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Lichior de ouă după rețeta americană. Cum să faci eggnog ca în filme