Cum să faci cel mai bun pește pentru masa de Revelion. O rețetă delicioasă
Publicat pe 31.12.2022 la 16:52 Actualizat pe 31.12.2022 la 16:52
Mai sunt doar câteva ore până trecem în noul an, iar gospodinele se pregătesc să gătească peștele, ultimul preparat care se așează pe masa de Revelion, dar și cel mai important, pentru că el te va ajuta să treci în noul an ca peștele prin apă. Ei bine, noi v-am pregătit cel mai bun pește pentru masa festivă. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă delicioasă de pește la cuptor pentru masa de Revelion
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă nu ai pregătit încă peștele pentru masa de Revelion, noi îți vom prezenta cum să faci cel mai bun pește la cuptor. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este unul cu adevărat delicios și care îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare gustoasă!
Rețetă de pește la cuptor pentru masa de Revelion
Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, deoarece el te va ajuta să treci prin noul an ca peștele în apă. Rețeta de mai jos te va ajuta să pregătești cel mai bun pește pentru masa festivă.
Ingrediente:
-1 păstrăv mare
-3 cartofi
-1 morcov
-1 țelină
-100 ml de ulei
-1 pahar de vin alb
-sare
-piper
Mod de preparare:
Legumele se taie cuburi și se bagă la fiert pentru aproximativ zece minute. Se spală foarte bine păstrăvul și se usucă cu un șervețel, după care se pune sare și piper pe el, după gust. Se umple păstrăvul în interior cu o parte din legume, iar cealaltă parte din legume se pune în tavă.
În tavă se așează o folie de copt, peștele cu legume, legumele pe lângă și uleiul. Se bagă în cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Se stinge peștele cu un pahar de vin alb, apoi se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se servește cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort cu cremă de șampanie. Un desert perfect pentru Revelion