Rețetă de tort cu cremă de șampanie. Un desert perfect pentru Revelion
Publicat pe 30.12.2022 la 21:51 Actualizat pe 30.12.2022 la 21:53
Revelionul se apropie cu pași repezi, iar dacă vrei să faci o rețetă delicioasă pentru masa de sărbătoare, atunci trebuie neapărat să încerci tortul cu cremă de șampanie. Este un desert delicios, care cu siguranță îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tort cu cremă de șampanie
- Care sunt ingredientele de care aveți nevoie
- Cum se prepară acest desert
Rețeta de tort cu cremă de șampanie este un desert delicios pentru masa de Revelion. Musafirii vor rămâne impresionați de gustul acestui desert, care le va încânta papilele gustative. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de această delicatesă.
Rețetă de tort cu cremă de șampanie
Ingrediente:
Pentru blat:
-20 g unt
-2 ouă
-100 gr de zahăr
-sare
-50 gr de nuci măcinate
-1 lingură de făină
-1 lingură de cacao
Pentru sirop:
-2 linguri de zahăr
-50 ml de apă
-2 linguri de lichior
-1 lingură de zeamă de lămâie
Pentru cremă:
-80 ml de zeamă de lămâi verzi
-200 gr de zahăr
-400 ml de şampanie
-4 gălbenuşuri de ou
-coaja rasă de la jumătate de lămâie
-12 foi de gelatină
-600 ml de smântână pentru frişcă
Pentru ornat:
-50 gr de zahăr
-50 gr de fistic mărunţit
-200 ml de frişcă bătută
-1-2 lingurițe de zahăr pudră
-lămâie verde
Mod de preparare:
Pentru blatul tortului, se bat ouăle cu zahăr și sare, după care se pune unt înmuiat, nuci și cacaua cernută cu făină. Se amestecă, dar foarte ușor, se pune într-o tavă de tort și se coace în cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ 20-25 de minute. Se scoate blatul din cuptor, se lasă la răcit și se pune pe un platou.
Se face un sirop din 50 de mililitri de apă, lichior, 2 linguri de zahăr și zeamă de lămâie. Pentru crema tortului, zeama de la lămâie și zahărul se pun într-un bol și se încălzesc puțin. Se pune și șampanie, coaja de la lămâie și gălbenușurile de ou și se amestecă foarte bine. Se lasă la foc câteva minute, după care se ridică de pe tort. Se bagă gelatină înmuiată și se lasă la răcit. Se bate frișca și apoi se pune în cremă și se amestecă ușor.
Se toarnă crema peste blat și se bagă în frigider pentru două ore. Peste amestecul de fistic se topeşte zahărul până se caramelizează şi se înglobează fisticul. Se toarnă această cremă pe o suprafaţă unsă cu ulei şi mai apoi se sparge în bucăţele mici. Atunci când crema s-a întărit, se îndepărtează partea detaşabilă de la tava sau forma de pe tort şi se ornează cu fistic caramelizat, frişcă, zahăr şi câteva felii de lămâie verde.
Citește și: Rețetă prăjitura Mimoza. Desertul perfect pentru masa de Revelion