Rețetă prăjitura Mimoza. Desertul perfect pentru masa de Revelion
Publicat pe 29.12.2022 la 21:16 Actualizat pe 29.12.2022 la 21:16
Revelionul se apropie, iar bineînțeles că orice gospdină își dorește să pregătească pentru familia ei o masă plină de bucate delicioase. Te gândești ce desert să faci pentru noaptea de Anul Nou? Ei bine, părjitura Mimoza poate fi alegerea potrivită pentru tine și cei dragi.
- Cum se pregătește prăjitura Mimoza
- Rețeta delicioasă pentru Revelion
Noaptea de Revelion este foarte specială pentru orice familie, așa că bineînțeles că trebuie să avem grijă ca totul să fie perfect. Îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Mimoza.
Rețetă prăjitura Mimoza
Ingrediente aluat
- 100 g zahăr
- 220 g miere
- două ouă
- 700 g făină
- 10 g bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 75 g unt
- 75 ml lapte
Ingrediente cremă
- 160 g griș
- 400 g gem
- 1 lingură pastă de vanilie
- 1 l lapte
- 1 lingură esență de lămâie
- 200 g unt moale
- 100 g miere
Modul de preparare
Pentru început, punem într-o cratiță zahăr, miere, lapte, ouă, bicarbonat de sodiu, sare și unt. Le punem la fiert și amestecăm până își dublează volumul. După ce s-au topit ingredientele amestecăm din nou cu un tel.
Imediat după ce s-a fiert totul, turnăm compoziția într-un vas cu făină și amestecăm până se formează aluatul. Ulterior trebuie să frământăm. Împărțim în patru părți egale și le întindem bine.
Punem peste fiecare bucată de aluat făină și le întindem cu un sucitor, iar apoi le punem pe o hârtie de copt, pe dosul tăvii. Un pas important de reținut este acela că trebuie să le înțepăm cu o furculiță.
Punem fiecare bucată de aluat la cuptor, pentru aproximativ 10 minute, la 170 de grade. Lăsăm foile la răcit, însă nu la frigider.
Pentru aluat lăsăm laptele pe foc până în momentul în care este aproape de fierberee. Turnăm peste atunci grișul și amestecăm încontinuu. Lăsăm crema la răcit la temperatura camerei, iar apoi punem peste ea miere și mixăm.
Adăugăm untul și amestecăm până se topește. Punem jumătate din cremă peste una dintre foi și o nivelăm. Deasupra ei punem o altă foaie, iar pe aceasta întindem grișul, după care repetăm procesul cu gemul și crema, dar avem grijă să presăm foile, iar apoi este gata de servit.
Citește și: Rețetă de prăjitură albinița cu foi cu miere și cremă de griș. Desertul ideal pentru sărbătorile de iarnă