Cartofi cu ou și cu smântână la cuptor. O rețetă rapidă și delicioasă
Publicat pe 27.10.2022 la 21:52 Actualizat pe 27.10.2022 la 21:52
Vrei să pregătești pentru tine și cei dragi un preparat special, dar nu mai știi ce să mai gătești, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de cartofi cu ou și smântână la cuptor. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de cartofi cu ou și cu smântână la cuptor
- De ce ingrediente avem nevoie
Orice gospodină își dorește să pregătească pentru familia ei tot ce este mai bun. Îți dorești să încerci ceva nou, însă nu ai nicio idee? Noi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de cartofi cu ou și smântână. Se pregătesc foarte ușor, iar ingredientele sunt ieftine. Ba chiar mai mult, pe unele dintre ele este foarte probabil să le ai deja în bucătărie.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți rămâne decât să te bucuri de cele mai frumoase momente alături de oamenii dragi din viața ta. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea familiei sau a musafirilor.
Pentru această rețetă nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie, pentru că preparatul se va face foarte repede și ușor. Este posibil ca pofticioșii să îți ceară să gătești din nou această mâncare delicioasă.
Rețetă de cartofi cu ou și cu smântână la cuptor
Ingrediente
- margarină
- sare
- piper
- ulei
- 11 cartofi
- 6 ouă
- 300 g smântână
Modul de preparare
Pentru început, punem cartofii la fiert cu tot cu coajă. Punem la fiert și ouăle. Curățăm cartofii de coajă și îi tăiem cubulețe, iar același proces îl facem și cu ouăle. Alegemn un vas bun pentru cuptor pe care îl ungem cu margarină.
Punem cartofii în vas, în straturi, smântâna și ouăle. Adăugăm peste sarea și piperul. De reținut este faptul că ultimul strat trebuie să fie cel de smântână. Băgăm vasul în cuptorul preîncălzit și îl lăsăm până se rumenește mâncarea. Acest preparat trebuie servit cald.
Citește și: Cât ulei se pune la cartofii prăjiți, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine