Cartofi noi umpluți cu telemea și șuncă. O rețetă delicioasă
Publicat pe 17.05.2022 la 14:05 Actualizat pe 17.05.2022 la 14:05
Suntem în timpul săptămâni, nu ai timp să gătești și ai nevoie să mănânci ceva rapid? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de cartofi umpluți cu telemea și șuncă. Este o rețetă perfectă pentru acest sezon și extrem de delicioasă.
- Rețetă de cartofi umpluți cu telemea și șuncă
- Un preparat special pentru acest sezon
Rețeta de cartofi umpluți cu telemea și șuncă este un preparat de sezon, simplu și ușor de gătit. Este ideală pentru zilele lucrătoare în care nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă!
Ingrediente:
-8 cartofi noi
-200 gr de unt
-100 gr de telemea de oaie
-150 gr de caşcaval
-150 gr de şunculiţă afumată
-1/2 linguriță de verdeaţă uscată (cimbru)
-sare
-piper
-câteva fire de verdeaţă proaspătă
Mod de preparare:
Spălați bine cartofii și puneți într-o folie de aluminiu. Așezați cartofii în tavă și dați la cuptorul încins pentru aproximativ o oră. Puneți untul într-un castron și frecați spuma. Condimentați cu sare și piper după gust, apoi aromatizați cu verdeață uscată. Puneți compoziția într-o folie de aluminiu și mulați în formă de baton. Lăsați-l la rece pentru o oră până se întărește. Tăiați cartofii în câte două bucăți de presărați deasupra telemea, șuncă afumată și cașcaval ras. Puneți câte o bucată de unt deasupra feliei de cartof și lăsați să se topească încet.
Rețeta de cartofi noi umpluți cu telemea și șuncă se servește cu pătrunjel verde deasupra și cu pâine prăjită lângă.
Citește și: Rețetă italiană de ceapă cu ton. Un preparat delicios