Rețetă italiană de ceapă cu ton. Un preparat delicios
Publicat pe 16.05.2022 la 23:57 Actualizat pe 16.05.2022 la 23:57
Te-ai săturat de clasicele preparate cu ton și vrei să încerci ceva nou? Ei bine, rețeta de ceapă cu ton este un preparat italian delicios și extrem de ușor de gătit. Acesta se găsește în majoritatea restaurantele din italia și se servește, de obicei, la prânz.
- Rețetă de ceapă cu ton
- Un preparat italian delicios
Rețeta de ceapă cu ton se numește cipolle tonnate în Italia și este un preparat clasic de aperitiv care se consumă cel mai des primăvara și vara. Se poate servi în orice moment al zilei, dar de preferabil este la prânz, deoarece dimineața poate pica greu.
Secretul rețetei este oțetul adăugat la gătirea cepei, care elimină mirosul neplăcut și face ceapa mai ușor de digerat. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-400 gr de ceapă roșie
-1 conservă de ton în ulei (aproximativ 200 de gr de ton scurs de ulei)
-70 gr de maioneză
-4 bucăți de anșoa
-6 capere sărate
-pătrunjel
-sare
-piper după gust
-2 linguri de oțet
Mod de preparare:
Tăiați ceapa rondele groase de aproximativ un centimetru. Puneți niște apă la fiert alături de oțet, apoi adăugați ceapa și gătiți pentru patru minute, până când observați că începe să se înmoaie. Preparați sosul de ton cât timp ceapa se gătește. Desărați caparele spălându-le cu apă rece. Puneți în blender sau în robotul de bucătărie anșoa și tonul scurs bine de ulei. Pasați timp de un minut până când compoziția devine omogenă și fină. Adăugați maioneză peste sos și amestecați bine. Adăugați și ceapa gătită și răcită, dar aveți grijă să nu rupeți rondelele de ceapă. Serviți rece rețeta de ceapă cu ton decorată cu pătrunjel tocat.
Trucuri pentru acest preparat
Consumați maioneză fără gluten pentru această rețetă dacă suferiți de o boală celiacă. Dacă țineți dietă puteți înlocui maioneza cu cremă dietetică de brânză. De asemenea, puteți ține preparatul la frigider pentru maxim 24 de ore, dar doar dacă ați folosit maioneză făcută în casă.
Citește și: Rețetă de gulaș cu carne de porc și legume. Un preparat ca la bunica acasă