Rețetă de gulaș cu carne de porc și legume. Un preparat ca la bunica acasă
Publicat pe 16.05.2022 la 21:42 Actualizat pe 16.05.2022 la 21:42
Ai poftă de un preparat exact cum mâncai la bunica acasă? Ei bine, noi îți amintim de preparatele buncii prin rețeta de gulaș cu carne de porc și legume. Este o mâncare extrem de gustoasă și ideală pentru orice moment al zilei.
- Gulaș cu carne de porc și legume
- O rețetă ca la bunica acasă
Rețeta de gulaș de porc cu legume este un preparat foarte ușor de pregătit. Acest fel de mâncare se poate găti în cantități mari, de exemplu la ceaun în aer liber, sau în cantități mai mici în casă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-800 gr de carne de porc
-2 cepe
-2 căţei de usturoi
-4-5 linguri de ulei
-300 gr de cartofi
-1 ţelină
-2-3 morcovi
-4 linguri de suc de roşii
-150 ml de vin
-3-4 roşii
-2 ardei graşi
-1 linguriță boia de ardei
-oregano
-sare
Mod de preparare:
Spălați bine carnea și tăiați bucăți de aproximativ 4 sau 5 cm. Prăjiți în ulei încins, apoi adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt. Condimentați cu piper, sare, boia de ardei și oregano, apoi stingeți cu vin îndoit cu apă și lăsați să fiarbă înăbușit pentru aproximativ 50 de minute, o oră.
Continuați prepararea gulașului cu carne de porc și curățați și spălați cartofii, țelina și morcovii. Tăiați legumele în cubulețe și puneți totul peste carne și lăsați la fiert pentru aproximativ 20-25 de minute. Adăugați sucul de roșii, ardeiul gras și roșiile curățate de coajă și date prin răzătoare. Lăsați pe toc pentru 10-15 minute, apoi potriviți la gust cu sare și piper. Ornați cu pătrunjel verde și serviți cald.
Gulașul cu carne de porc și legume se poate servi cu pâine prăjită, proaspătă sau cu crochete de pâine. Este un preparat care se poate servi, de asemenea, și cu mămăligă, exact cum mâncați la bunici acasă.
Citește și: Colțunași cu carne. Rețeta care face furori în Rusia