REŢETA ZILEI: Gulaş vienez, preparatul perfect pentru masa de duminică
Publicat pe 16.12.2018 la 11:55 Actualizat pe 16.12.2018 la 11:57
Dacă aştepţi musafiri în această zi de duminică şi nu ştii ce să le pui pe masă, ei bine, această reţetă de poate salva! Gulaşul vienez se pregăteşte uşor, iar dacă respecţi toate instrucţiunile, îţi va ieşi ca la cel mai exclusivist restaurant. Poftă bună!
Dacă aştepţi musafiri în această zi de duminică şi nu ştii ce să le pui pe masă, ei bine, această reţetă de poate salva! Gulaşul vienez se pregăteşte uşor, iar dacă respecţi toate instrucţiunile, îţi va ieşi ca la cel mai exclusivist restaurant. Poftă bună!
Ingrediente gulaş vienez:
- 500 g carne de vită
- 500ml supă de vită
- 3 cepe
- 2 linguri ulei
- 3 cartofi
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță boia dulce afumată
- 1 linguriță boia iute
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare gulaş vienez:
Cartofii se taie pe lung, în felii mai groase și se pun la fiert, separat, în apă cu sare. Carnea se spală și se taie în bucăți mai mici, apoi se pune la prăjit în 2 linguri cu ulei și 3 linguri de apă. Se adaugă apă, puțîn câte puțin, până se frăgezește carnea, apoi se adaugă ceapă tocată mărunt. Se lasă până când ceapă se înmoaie, apoi se pun toate condimentele și 500 ml de supă de vită sau apă. Se lasă să fiarbă o ora, iar dacă scade se adaugă din apă în care fierb cartofii. Se pune pastă de tomate și cartofii fierți, se mai adaugă apă de la cartofi și se mai lasă 20 min pe foc. Se servește cu pătrunjel deasupra.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.