REȚETA ZILEI: Cartofi Bombay, în stil indian. Preparatul ideal pentru perioada de post
Publicat pe 15.12.2018 la 09:00 Actualizat pe 15.12.2018 la 10:13
Cartofii Bombay sunt celebrii pe străzile din Mumbai. Dacă vrei să aduci atmosfera indiană la tine acasă, această garnitură este ideală. Totul se prepară ușor, iar unii ar spune că este cel mai apreciat și gustos preparat din India. De asemenea, se pot servi simpli, cu o lingură de iaurt deasupra. Poftă bună!
Cartofii Bombay sunt celebrii pe străzile din Mumbai. Dacă vrei să aduci atmosfera indiană la tine acasă, această garnitură este ideală. Totul se prepară ușor, iar unii ar spune că este cel mai apreciat și gustos preparat din India. De asemenea, se pot servi simpli, cu o lingură de iaurt deasupra. Poftă bună!
Ingrediente pentru cartofii Bombay:
- 500 gr cartofi roșii
- 4 roșii din conservă
- 1 ardei iute verde
- 2 lingurițe pastă de ghimbir și usturoi
- 50 gr unt
- pătrunjel
- 1/4 linguriță boabe de coriandru măcinate
- 1/4 linguriță chimion măcinat
- 1/4 piper negru măcinat
- 1/4 fulgi de chili
- 1/8 linguriţă turmeric
- 1/8 linguriţă seminţe de fenicul măcinate
- 1 priză scorţişoară măcinată
- 1 priză cuisoare măcinate
Mod de preparare cartofi Bombay:
Se folosesc cartofi mediu făinoşi care sunt gustoși, dar nu se sfărâmă ușor. Cartofii se taie cuburi mai mici și se fierb în apă cu sare. Într-o cratiță largă se încinge uleiul. Se adaugă pastă de ghimbir și usturoi și ardeiul iute tăiat cubulețe mici. Se călesc 15 secunde, apoi se adaugă roșiile strivite. Se călește totul cam 5 minute, amestecând din când în când. Se adaugă condimentele și 50 ml apă și se fierbe totul 2 minute.Se adaugă untul și se amestecă doar până se topește. Se adaugă cartofii și se amestecă ușor să nu se strivească. Se pune capacul pe cratiță și se fierbe 5 minute la foc mic, numai cât să aibă timp cartofii să absoarbă aromele. Se presară cu pătrunjel tocat și se servesc.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.