REŢETA ZILEI: Salată Nicoise cu paste, un deliciu cu specific franţuzesc. Preparatul ideal pentru începutul săptămânii
Publicat pe 10.12.2018 la 11:20 Actualizat pe 10.12.2018 la 11:26
Este un nou început de săptămână, sărbătorile de iarnă se apropie, iar timpul pe care îl poţi petrece în bucătărie devine tot mai scurt. Îţi propunem o salată Nicoise cu paste, pentru un prânz consistent şi rapid de preparat.
Este un nou început de săptămână, sărbătorile de iarnă se apropie, iar timpul pe care îl poţi petrece în bucătărie devine tot mai scurt. Îţi propunem o salată Nicoise cu paste, pentru un prânz consistent şi rapid de preparat.
Ingrediente salată Nicoise cu paste:
- 200 gr paste scurte
- 150 gr fasole verde
- 1 conservă ton în ulei
- 10 roşii cherry
- 15 măsline negre (sau verzi)
- 1 legătură pătrunjel
- 5 frunze busuioc
- 1 lingură capere
- 3 ouă fierte
- 2 linguri ulei
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/4 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare salată Nicoise cu paste:
Se pun pastele şi fasolea verde la fiert în aceeaşi oală cu apă fierbinte şi sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachetul de paste, cca 10 minute pentru pastele scurte. Se fierb ouăle. În acest timp, se scurge tonul de ulei şi se sfărâmă cu furculiţa. Se adaugă caperele, măslinele, pătrunjelul şi busuiocul tocat fin, roşiile cherry tăiate în doua. Se amestecă totul usor. Se scurg pastele şi fasolea verde şi se toarnă peste ton. Se presară sare şi piper dupa gust şi se amestecă uşor. Se bat cele 2 linguri de ulei de masline cu 1 lingură ulei de pe ton şi sucul de lămâie. Când devine ca o emulsie. se adaugă oregano şi se toarna peste salată. Se omogenizează. Se serveşte salata calduţă sau rece cu felii de ou fiert.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.