REŢETA ZILEI: Somon Teriyaki, uşor şi rapid de gătit. Ideal pentru un weekend agitat
Publicat pe 14.12.2018 la 16:55 Actualizat pe 14.12.2018 la 17:08
Este ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, iar sărbătorile de iarnă bat la uşă. Dacă nu aţi terminat pregătirile, doriţi să împodobiţi bradul, sau vă treziţi cu musafiri acasă, somonul cu sos Teriyaki este preparatul ideal. Gustos şi uşor de făcut, nu veţi avea bătăi de cap pentru o masă perfectă. Poftă bună!
Este ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, iar sărbătorile de iarnă bat la uşă. Dacă nu aţi terminat pregătirile, doriţi să împodobiţi bradul, sau vă treziţi cu musafiri acasă, somonul cu sos Teriyaki este preparatul ideal. Gustos şi uşor de făcut, nu veţi avea bătăi de cap pentru o masă perfectă. Poftă bună!
Ingrediente Somon Teriyaki:
- 500 gr somon file
- 4 linguri sos de soia (japonez)
- 3 linguri oțet de orez
- 1 lingură zahăr brun
- 1/4 linguriță fulgi chili
- 1 linguriță rasă amidon
- 1/2 pliculeț dashi
Mod de preparare Somon Teriyaki:
Se fierbe sosul de soia, oțetul, chili și zahărul la foc mic până se dizolvă tot zahărul. Se fierbe apoi la foc mediu 2 minute. Se adaugă amidonul dizolvat în 2 linguri apă și se mai fierbe 2 minute. La final se adaugă dashi și se amestecă. Sosul va deveni vascos, că un caramel. Se lasă să se răcorească. Se taie file-ul de somon felii late (4 felii). Se adaugă peste felii 4 linguri din sosul de mai sus și se lasă 30 minute la marinat. În acest timp va reveni la temperatura camerei. Se pun file-urile în tava cuptorului cu hârtie de copt. Se coc la 100C timp de 30 minute. Se curată file-urile cu un cuțit de proteină albă coagulată la baza, care arată că un albuș de ou. Se adaugă restul de sos într-o tigaie care cuprinde file-urile. Se aduce la fiebere și în acel moment se adaugă somonul cu pielea în sus. Se lasă să fiarbă în sos 1 minut, timp în care se va glazură pe acea parte, apoi se întorc cu pielea în jos și se mai lasă încă 1 minut. Sosul se va reduce mult și se va "lipi" de peşte. Se scot file-urile din tigaie și se servesc imediat, presărate cu susan prăjit și rondele de ceapă verde. Sunt bune cu spanac sotat și orez basmati.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.