REŢETA ZILEI: Baingan Bharta, salată indiană de vinete. Gustos şi sănătos
Publicat pe 12.12.2018 la 16:50 Actualizat pe 12.12.2018 la 17:12
Baingan Bharta este o salată de vinete în stil indian. Gustul este asemănător cu zacusca, dar mai fin şi mai pretenţios. Nu este foarte uşor de gătit, dar dată reuşeşti, cu siguranţă vei ţine minte reţeta şi vei mai găti vinetele astfel. Baingan Bharta este un preparat extrem de sănătos şi gustos.
Baingan Bharta este o salată de vinete în stil indian. Gustul este asemănător cu zacusca, dar mai fin şi mai pretenţios. Nu este foarte uşor de gătit, dar dată reuşeşti, cu siguranţă vei ţine minte reţeta şi vei mai găti vinetele astfel. Baingan Bharta este un preparat extrem de sănătos şi gustos.
Ingrediente Baingan Bharta:
- 2 vinete (800 gr)
- 1 ceapă mare (cca 200 gr)
- 1 ardei iute verde
- 4 căței usturoi
- 30 gr ghimbir
- 1 roșie bine coaptă
- 2 lingurițe pastă de roșii
- 1/4 linguriță chimion măcinat
- 1/4 linguriță garam masala
- 5 linguri ulei
Mod de preparare Baingan Bharta:
Vinetele se coc în cuptor sau pe plită. Se curăţă de coajă și se toacă mărunt, ca la salata de vinete, fără a le scurge în prealabil de suc. Cât se fac vinetele faceți următorii pași. În uleiul încins, se adaugă ceapă tocată mărunt și ardeiul iute tăiat cubulețe. Se presară puțină sare. Se călește totul la foc mic până ceapă e foarte moale, dar nu o lăsăți să se rumenească. Se adaugă ghimbirul răzuit pastă și usturoiul strivit și se mai călește 2 minute, până simțiți un miros plăcut venind din cratiță. Se adaugă roșia dată pe răzătoare, pastă de roșii și chimionul și se sotează totul 5 minute (până vedeți că uleiul se adună pe marginea cratiței).Se adaugă piureul de vinete și garam masala și se mai fierbe totul 5 minute, amestecând des să nu se prindă de fund. Se drege de sare. Se servește caldă sau la temperatura camerei cu pâine indiană. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.