REŢETA ZILEI: Supă de pui cu lămâie. Foarte simplu de gătit
Publicat pe 11.12.2018 la 08:50 Actualizat pe 11.12.2018 la 09:00
Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie şi vrei să consumi un preparat uşor, supa de pui este numai bună! De asemenea, pentru ca preparatul să nu fie cel obişnuit din anii copilăriei, lămâia va adăuga un gust de-a dreptul inedit.
Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie şi vrei să consumi un preparat uşor, supa de pui este numai bună! De asemenea, pentru ca preparatul să nu fie cel obişnuit din anii copilăriei, lămâia va adăuga un gust de-a dreptul inedit.
Ingrediente supă de pui cu lămâie:
- 5 bucăţi ciocănele de pui, depieliţate
- 4 cartofi medii, tăiaţi cubuleţe
- 3/4 cană orez cu bobul lung
- 2 morcovi medii, tăiaţi rondele
- 2 tulpini de ţelină
- 2 linguri delicat
- zeamă de la o lămâie
- 3 gălbenuşuri de ou
- 1 legătură mărar, tocat fin
- sare
- piper
Mod de preparare supă de pui cu lămâie:
Într-o oală încăpătoare adaugă puiul, cartofii, morcovii, ţelina si orezul. Umple oala cu apă şi pune supa la fiert, la foc mediu. Când dă în clocot, adaugă delicat şi puţin piper măcinat. Lasă supa să fiarbă timp de 30 de minute sau până când puiul şi legumele sunt fierte foarte bine. Redu apoi focul la minim şi scoate bucăţile de pui din supă. Lasă-le într-un loc răcoros pentru 5 minute, pentru a se răci. Desfă apoi carnea de pe oase şi toac-o mărunt. Între timp, într-un bol mediu, bate bine gălbenusurile cu zeamă de lămâie. Adaugă apoi o cană din zeama de supă peste acest amestec, treptat. Stinge focul şi adaugă amestecul cu ou peste supă. Amestecă foarte bine şi asezonează cu sare şi piper după gust. Adaugă apoi mărarul tocat mărunt şi bucăţile de pui. Lasă supa acoperită timp de 10 minute. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.