Cât timp se fierbe conopida, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Publicat pe 23.11.2022 la 15:37 Actualizat pe 23.11.2022 la 15:37
Conopida poate fi preparată în diferite moduri, însă puțini știu cât timp se fierbe pentru a-și menține gustul, dar și proprietățile. Leguma aduce un aport semnificativ de nutrienți în organism, iar persoanele care sunt la dietă o pot consuma în funcție de preferințe. Iată cât se fierbe, de fapt, conopida!
- Cât se fierbe conopida
- Iată greșeala pe care o fac multe gospodine!
Conopida este o legumă bogată în antioxidanți, fosfor, acid folic, mangan și conține vitaminele B6, C și K. Este considerată ca fiind una dintre cele mai delicioase legume, însă puține gospodine știu cum s-o gătească corect, asta pentru a nu-și pierde din proprietăți.
Cât timp se fierbe conopida, de fapt
Persoanele care se confruntă cu tensiune arterială pot consuma conopidă deoarece conține sulforan. Conopida are proprietăți care ține la distanță cancerul deoarece sulforanul din această legumă ajută celulele canceroase să nu se dezvolte la nivelul plămânilor, ficatului, stomacului, dar și a sânilor, și colonului.
Multe gospodine nu știu cum să prepare corect conopida, asta pentru a nu-și pierde din proprietăți. Conopida proaspătă se așează într-o oală medie cu apă și trebuie împărțită în bucăți mici, astfel încât fierberea să dureze mai puțin. Adăugăm sare, iar timpul este de 20 de minute și la final conopida se verifică cu o furculiță.
În ce alte moduri se mai poate prepara conopida
Dacă ai conopidă congelată durata de fierbere este de 10 minute și o poți servi lângă alte garnituri. Conopida mai poate fi fiartă și într-un robor de bucătărie special timp de câteva minute, iar după fierbere conopida trebuie scoasă din apă și lăsată la scurs.
Aceasta legumă conține o mare cantitate de vitamine și este important să fie preparată corect. Gospodinele adaugă conopidă și în diferite feluri de mâncare delicioase.
Citește și: Cât se fierbe broccoli, de fapt. Secretul să fie crocant și plin de nutrienți