Câtă apă se pune la orez? Când îl fierbi ține cont de acest aspect important
Publicat pe 14.10.2022 la 12:17 Actualizat pe 14.10.2022 la 12:17
Orezul etste unul dintre cele mai răspândite alimente din întreaga lume. Foarte multe gospodine îl prepară sub diferite forme, însă la fel de multe greșesc atunci când îl gătesc. Ele fac greșeli după greșeli, ajungând să nu gătească orezul așa cum trebuie pentru a avea textura perfectă. Ca să gătești orezul bine, trebuie să ții cont de anumite reguli de bază, una dintre ele referindu-se la cantitatea de apă. Iată câtă apă trebuie să pui la orez în timpul fierberii.
- În câtă apă se fierbe orezul
- Regula de bază pentru un preparat de minune
Orezul este unul dintre alimentele cele mai îndrăgite și preparate din lume. Teoretic se prepară atât de simplu, dar atunci când vine vorba de practică, unele gospodine dau greși. Nu este deloc complicat să gătești orezul, dar de cele mai multe ori el ies ba prea lipicios, prea zemos, prea uscat. Pentru a scăpa de aceste probleme, foarte importantă este cantitatea de apă folosită.
Câtă apă se pune la orez
Pentru a găti orezul, primul pas este fierberea lui. Aici multe persoane tind să dea greș din cauza cantitaății incorecte de apă pe care o folosesc. Înainte de asta, află că este bine să pui un vârf de cuțit de unt sau puțin ulei în apa în care fierbe orezul pentru a ajuta la separarea boabelor înainte de ale găti.
Acum vine partea cea mai importantă. Pentru orezul uscat trebuie să folosești o cană de orez și 2.5 căni de apă, pentru risotto vei folosi 3 căni de apă, iar pentru orezul cu bulion vei folosi 4 căni de apă.
Rețetă orez cu legume
Ingrediente
o cană de orez
trei căni de apă
o ceapă
o pungă mix de legume congelate
Mod de preparare
Se spală orezul și se pune la fiert în apă. Ulterior, acesta se scurge foarte bine. Într-o tigaie se adaugă uleiul, trei linguri de apă şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să se călească timp de aproximativ trei minute, apoi se adaugă legumele. Deasupra se presară sare și piper, după gust. După ce s-au înmuiat legumele, se pune orezul fiert, se amestecă foarte bine și se oprește focul. Poftă bună!