Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. Rețete și idei utile
Publicat pe 20.04.2023 la 03:05 Actualizat pe 20.04.2023 la 03:08
Sărbătorile Pascale au trecut, astfel că gospodinele au rămas cu multe bunătăți, dar mai ales cu ouăle colorate pe care le-au pregătit. Acestea nu trebuie aruncate, mai ales că există numeroase rețete la care poți apela, iar noi îți vom dezvăluim câteva idei și sfaturi utile
- Ce poți prepara cu ouăle rămase de la Paște
- Iată cele mai rapide rețete!
Creștinii obișnuiesc să vopsească ouăle în Joia Mare, dar și Sâmbătă, potrivit tradiției, astfel că de cele mai multe ori după aceste zile rămân cu foarte multe preparate nemâncate, dar mai ales cu ouăle colorate care nu au fost ciocnite. Noi îți dezvăluim câteva rețete utile pe care le poți face în doar câțiva pași. Iată ce poți găti cu ouăle care nu s-au consumat de Paște!
Cât rezistă ouăle fierte în frigider
Ouăle trebuie ținute în frigider la o temperatură de cel mult 4 grade pentru a se păstra cât mai bine. Este recomandat să păstrezi ouăle în cartonul în care le-ai cumpărat. Ouăle fierte pot fi lăsate în frigider timp de o săptămână. În caz că ai fiert ouăle, iar mai apoi le-ai decojit este recomandat să le mănânci în aceeași zi pentru a evita problemele de sănătate care pot apărea după.
Rețete de salate din ouăle fierte rămase de la Paște
Salată de avocado cu ou
Salata de avocado cu ou este extrem de gustoasă și la mâna oricui, astfel că se pregătește rapid în doar câțiva pași, iar gustul este delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru un mic dejun sănătos!
Ingrediente:
- 2 avocado
- 2 ouă fierte
- sare după gust
- o ceapă mică
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 100 ml de iaurt grecesc
- 1 lingură muștar
Mod de preparare:
Îndepărtăm sâmburele de la avocato, iar cu ajutorul unei linguri scobim miezul, iar apoi tăiem cubulețe mici și stropim cu zeamă de lămâie. Ouăle fierte le tăiem cubulețe, iar mai apoi ceapa și amestecăm ingredientele într-un bol și punem iaurtul grecesc, muștarul și sare după gust. Amestecăm toate ingredientele și putem adăuga pătrunjel verde.
Salată de cartofi cu ou
Ingrediente:
- 2 ouă fierte
- 4 cartofi
- 1 lingură de ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de oțet
- 1/2 linguri de vin alb
- 2 linguri de muștar
- sare și piper
- o ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Cartofii trebuie spălați bine, iar mai apoi fierți în coajă. După ce au fiert îi tăiem cubulețe, iar ouăle fierte se curăță și se taie mărunt. Se amestecă cu ceapă tocată mărunt, cu pătrunjelul, dar și cu restul ingredientelor.
Salată de ouă cu ton
Ingrediente:
- o conservă de ton
- 2-3 ouă fierte
- 2 ardei grași
- o salată verde
- 1 castravete
- 100 g boabe de porumb
- o ceapă roșie
- 100 g brânză
- măsline negre
Mod de preparare:
Se scoate tonul din conservă și se lasă la scurs, iar între timp se spală salata verde, iar mai apoi se taie rondele ceapa, castravetele și ardeii. Se condimentează totul cu sare, piper, iar mai apoi se taie ouăle fierte și se amestecă totul într-un bol.
Citește și: Cât rezista ouăle de la Paște, în frigider. Cum îți dai seama dacă mai pot fi consumate