Ce faci dacă dulceața iese prea tare. Trucul pe care puține gospodine îl cunosc
Publicat pe 01.06.2023 la 15:24 Actualizat pe 01.06.2023 la 15:24
Cât mai multe gospodine pregătesc în această perioadă borcane cu dulceață, însă de multe ori poate să nu iasă așa cum ar trebui. Dulceața se prepară în câțiva pași simpli, însă trebuie să fii atent la cele mai importante detalii. Iată ce trebuie să faci dacă dulceața iese prea tare!
- Cum să nu-ți iasă dulceața tare
- Iată trucurile pe care trebuie să le cunoști!
Este momentul perfect să umpli cămara cu tot felul de bunătăți pentru anotimpul răcoros, astfel că este important să fii atent la câțiva pași importanți atunci când pregătești dulceața. Iată care sunt sfaturile de care ar trebui să ții cont!
De ce uneori îți iese dulceața prea tare
Fructele sunt destul de importante atunci când pregătești dulceața, astfel că ele trebuie să fie proaspete. Trebuie să fie foarte atent la cantitatea de zahăr pe care o folosești deoarece dacă pui prea mult atunci dulceața se va zaharisi și va ieși mult prea tare, iar dacă folosești puțin, preparatul va trebui să fiarbă mai mult, astfel că își va pierde din proprietăți.
Ce poți să faci pentru a repara dulceața care a ieșit prea tare
Dacă ai pregătit dulceață, iar aceasta a ieșit prea tare din cauza cantității de zahăr, o poți pune înapoi pe foc, iar atunci când observi că se înmoaie adaugă apă și lasă să fiarbă la foc mic. Mai mult de atât, poți adăuga și zeamă de lămâie, dacă încă este tare.
Alte trucuri foarte utile pentru dulceața de orice fel
Înainte să pregătiți dulceața trebuie să spălați foarte bine fructele și să aveți grijă să nu fie stricate. Zahărul trebuie pus în ultima jumătate de oră de fierbere deoarece dacă puneți de la început acesta se va arde și se va lipi de oală.
Zahărul se adaugă întotdeauna după gust, asta pentru că unele fructe sunt mai dulce, iar altele mai acre. Este recomandat ca atunci când pregătiți dulceața să alegeți fructe bine coapte.
Citește și: Trei secrete pentru o dulceață de vișine delicioasă. Trucurile bunicilor