Unde trebuie să așezi bananele ca să reziste mai mult după ce le-ai cumpărat. Trebuie să știi acest truc
Publicat pe 28.05.2023 la 17:18 Actualizat pe 28.05.2023 la 17:18
Bananele sunt printre fructele preferate de toată lumea, iar acest lucru datorită gustului dulce și a texturii cremoase. Însă, aceste fructe au o durată de viață relativ scurtă, asta în comparație cu alte fructe. După doar câteva zile bananele se înnegresc și nu mai pot fi consumate. Totuși, există un truc cu ajutorul căruia poți să prelungești "viața" acestor fructe, asta pentru a le menține proaspete cât mai mult timp.
- Unde trebuie să așezi bananele ca să reziste mai mult după ce le-ai cumpărat
- Trebuie să știi acest truc
Cu siguranță bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din întreaga lume. Aceste fructe de culoare galbenă se găsesc cel mai des pe mesele românilor și au o mulțime de beneficii.
Unde să pui bananele ca să reziste mai mult după ce le-ai cumpărat
Așadar, pentru a profita de banane proaspete cât mai mult timp, trebuie să știi că este nevoie să le depozitezi într-un anume fel. În acest fel, specialiștii susțin că bananele nu se înnegresc atât de repede dacă sunt așezate lângă anumite fructe în frigider.
Se pare că în acest caz putem vorbi despre lămâi, care ajută extrem de mult bananele să-și păstreze prospețimea și gustul.
Mai exact, lămâile au și alte întrebuințări, precum conservarea altor fructe, iar puse în frigider și așezate lângă banane previn coacerea prematură a acestora.
Ei bine, bananele sunt fructele care se coc și se oxidează cel mai rapid, ceea ce le face să-și piardă aroma, textura și proprietățile.
Așază lămâi lângă banane
În cazul în care vrei să prelungești durata de viață a bananelor, dar și să previi înnegrirea lor, trebuie să urmezi câțiva pași.
Prima dată pune bananele într-o pungă ermetică cu câteva felii de lămâie, asta pentru că aceste fructe conțin acid citric, o substanță care împiedică aerul să descompună pulpa bananelor și să le înnegrească.
Trebuie să știți că este bine să păstrați punga cu bananele și lămâia la rece, pentru că frigul încetinește procesul de coacere. Mai mult decât atât, coaja bananelor se va închide, însă în interior vor rămâne proaspete ca atunci când le-ați cumpărat.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma ceai de banane. Efectul este uimitor