Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma ceai de banane. Efectul este uimitor
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.05.2023 la 11:09
Actualizat pe 06.05.2023 la 11:09
Bananele fac parte din dieta multor români, fiind accesibile și extrem de delicioase. Ele conțin multe vitamine și minerale, astfel că, poți face și ceai cu ajutorul lor. Băutura rezultată te va ajuta să elimini stresul și îmbunătățește calitatea somnului.
- Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma ceai de banane
- Te vei bucura e o mulțime de beneficii
Bananele se numără printre cele mai delicioase fructe pe care le găsim pe rafturile magazinelor. Sunt recomandate pentru vitaminele și mineralele pe care le conțin, astfel că o dietă care să le includă este foarte sănătoasă. Totuși, din ele se poate face și ceai, aducând numeroase beneficii organismului.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de banane
Ceaiul de banane are multe beneficii pentru organism. Este o băutură delicioasă, mai ales că este dulce, având și un miros plăcut. Aduce minerale și vitamine, elemente pe care le conține fructul, dar te ajută să ai un somn odihnitor și relaxant. Te ajută să te calmezi, iar dacă suferi de stres, este remediul ideal.
Tot ce trebuie să faci pentru a-l prepara este să pui la fiert o banană. O lași să dea în clocot câteva minute, apoi vei consuma lichidul obținut, după ce se răcește. Vei simți efectele ceaiului în scurt timp și tei putea să ai o viață mai liniștită.
Alimentul care topește kilogramele în plus
Bananele te ajută să înlocuiești zahărul din alimentația sa și vei putea să slăbești mai ușor. Fructele conțin fructoză naturală care te ajută să ții kilogramele sub control, fără să-ți faci griji la cum vei ameliora pofta de dulce. Pe lângă banane, mai există un aliment care poate fi găsit oriunde și vă ajută să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată.
El poate fi consumat fără limită, având un număr redus de calorii. Dacă este natural, cu atât mai bine, iar procesul de digestie este mult mai rapid. Vorbim despre brânza de vaci, aliment pe care îl recomandă nutriționistul Mihaela Bilic.
”Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescenta după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit!
Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.
Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte, plus grăsimi cu efect anti-obezitate. Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume-fără limită de cantitate - indiferent câtă grăsime are sau cum se numește”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Instagram.
CITEȘTE ȘI: Alimente care îți oferă energie, după ce le-ai consumat. Toată lumea ar trebui să le aibă în dietă