Ce ingredient să nu adaugi niciodată în aluatul de clătite. Multe gospodine fac această greșeală
Publicat pe 18.01.2023 la 17:46 Actualizat pe 18.01.2023 la 17:46
Clătitele sunt iubite de o mulțime de persoane, asta pentru că ele se pregătesc rapid și au un gust delicios de fiecare dată. Ei bine, multe gospodine pregătesc acest desert greșit. Ele adaugă un ingredient care strică aluatul, astfel că îl face să nu mai fie pufos și nu îi dă un gust bun. Iată ce ingredient să nu adaugi niciodată în aluatul de clătite!
- Ingredientul pe care să nu-l adaugi niciodată în aluatul de clătite
- Multe gospodine fac asta și greșesc
Știm cât de ușor este să pregătești repede clătite, însă poate șitu faci această greșeală pentru aluat. Există un ingredient pe care nu trebuie să-l adaugi niciodată în aluatul acestui desert. Despre ce aliment din bucătăria ta este vorba.
Care este ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în aluatul de clătite
Ingredientul pe care nu trebuie să-l adaugi niciodată în aluatul de clătite este uleiul. Ei bine, aici vorbim și în cazul untului, deoarece are același efect. Dacă pui acest ingredient în aluat, clătitele tale vor ieși uleioase, nu vor mai fi pufoase și nu vor mai avea același gust delicios.
Totodată, multe gospodine mai adaugă în aluat praf de copt sau bicarbonat de sodiu, însă pun foarte mult în compoziție. Pentru ca acest desert să nu aibă textura unui cauciuc, ține cont că pentru 500 de mililitri de aluat ai nevoie de 2,5 grame de bicarbonat de sodiu sau praf de copt.
Rețetă delicioasă pentru aluatul de clătite
Ingrediente:
-2 ouă
-lapte
-făină
-esență de vanilie
-zahăr vanilinat
-apă minerală
-un praf de sare
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă pe rând și foarte bine, pentru ca acest desert să fie delicios. Se ia un bol în care se pun ouăle și un praf de sare, iar aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Se pune și esența de vanilie, dar și zahărul vanilinat și se amestecă foarte bine.
Veți observa că aluatul va face mici bulbuci, ceea ce este foarte bine. Se pune în compoziție apa minerală și se amestecă foarte bine. Apa minerală se adaugă, pentru ca acest desert să fie pufos. Se adaugă și lapte, după se amestecă și se pune treptat făină.
Amestecați foarte bine toate ingredientele, fără ca aluatul să formeze cocoloașe. El trebuie să aibă o textură care să curgă ușor, dar și care să nu fie foarte moale. Prăjiți clătitele cum o faceți în mod normal, apoi le puteți servi cu ciocolată, gem sau dulceață. Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru chifteluțe suedeze. Preparatul delicios pentru cina în familie