Ce să pui în ostropel pentru un gust ca la restaurant. Puține gospodine știu cum să prepare acest fel de mâncare
Publicat pe 07.02.2024 la 10:09 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:38
Ostropelul se numără printre cele mai gătite preparate din Roamnia. Această rețetă aduce în farfurie o combinație perfect echilibrată de ingrediente, iar gustul îl va face chiar și pe cel mai pretențios să se indrgosteasca de acest fel de mâncare. În cazul nu știai cum să îți impresionezi familia sau prietenii, noi îți arătăm secretul pentru a avea cel mai delicios ostropel de pui. Iată ingredientul secret de care trebuie să țină cont orice gospodină!
- Ingredientul secret pentru cel mai bun ostropel
- Puține gospodine știu cum să prepare acest fel de mâncare
Ostropelul este o tocană tradițională românească, care se face în principal din pui amestecat cu un sos gros de roșii.
Mai mult, poate fi adăugat usturoi sau ceapă de primăvară. Iepure, miel sau alte tipuri de carne sunt, de asemenea, uneori folosite și, alternativ, versiunile vegetariene pot fi făcute în perioadele de post.
Ingredientul secret pentru cel mai bun ostropel
Atunci când prepari acest fel de mâncare, cel mai important este să pui suficient usturoi pentru că acesta oferă un gust desăvârșit mâncării.
Ingrediente
- un kilogram de carne de pui (piept sau pulpe);
- două cepe medii;
- 150 de grame de roşii decojite în suc de roşii;
- 4-5 căţei de usturoi;
- o frunză de dafin;
- două linguri de oţet din vin;
- sare şi piper, după gust.
Mod de preparare
În acest fel, pentru a prepara această rețetă de ostropel de pui cu legume, trebuie să începi prin a tăia carnea în bucăți mari, iar apoi prin a o spăla. Apoi, următorul pas constă în a o prăji într-o tigaie încinsă, folosind ulei. Ei bine, în tot acest timp, toacă ceapa, usturoiul și roșiile în cubulețe.
Așadar, după ce carnea s-a prăjit, poți adăuga ceapa tocată și un praf de sare, apoi stinge totul cu puțină apă. Ține minte că trebuie să aștepți că amestecul să fiarbă înăbușit până când carnea este gata și ceapă devine moale.
Urmează pasul în care vei adăuga apoi roșiile cubulețe, sucul de roșii, usturoiul mărunt, frunza de dafin și jumătate de ceșcuță de apă în care s-a diluat oțetul și vei condimenta cu sare și piper.
Apoi, acoperă ostropelul de pui și lasă-l să fiarbă înăbușit până când carnea devine moale, iar sosul scade și se îngroașă ușor.
Ei bine, ingredientul secret pentru un ostropel fantastic este ca la sfârșit să pui puțină făină, astfel sosul se va îngroșa puțin și va avea un gust delicios cu acre îi vei da pe spate pe toți membrii familiei. Acest preparat se poate servi cald cu o pâine de casă sau cu o mămăliguță sau chiar rece.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul secret pentru cel mai delicios ostropel de pui. Puține gospodine au încercat