Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Secretul gustului special
Publicat pe 06.11.2023 la 12:26 Actualizat pe 06.11.2023 la 12:26
Ardeii umpluți se găsesc adesea pe mesele românilor și sunt la fel de îndrăgiți ca sarmalele. Puține persoane știu cum să-i pregătească corect pentru a avea un gust delicios și special. Iată ce să pui pe fundul oalei în timpul fierberii!
- Ce sa adaugi pe fundul oalei la ardei umpluți
- Iată secretul pentru un gust mai bun!
Ardeii umpluți se gătesc rapid și sunt delicioși dacă ții cont de următoarele sfaturi. Ca să aibă un gust mai bun, în timpul fierberii trebuie să adaugi câteva ingrediente pentru a fi delicioși și pe placul tuturor.
Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți
Cele mai multe persoane aleg să pregătească ardeii umpluți simpli fără a se complica cu prea multe ingrediente, însă este important să ții cont de următorul sfat. În timpul fierberii, pe fundul oalei poți adăuga bulion, dar și codițe de mărar și pătrunjel. Vei observa că le va da ardeilor umpluți un gust unic.
Alte trucuri pentru cei mai buni ardei umpluți
Ardeii umpluți sunt preparate tradiționale românești și ne amintesc de gustul copilăriei, astfel că este important să ții cont de câteva trucuri importante. Ardeii nu trebuie fierți prea mult, deoarece vor deveni moi, astfel că este important să îi folosești cât mai proaspeți, dar și de bună calitate. Este recomandat să îi fierbi aproximativ două ore pentru a avea un gust delicios.
Rețeta celor mai buni ardei umpluți
Ingrediente:
- 10-12 ardei
- o ceapă mare
- 500 grame de carne tocată de porc și vită
- un morcov
- 2 linguri de orez
- un ou
- 2 linguri de bulion
- sare, piper, boia dulce, cimbru, pătrunjel, după gust
Mod de preparare:
Ardeii se spală bine și se taie capacul, iar mai apoi se curăță interiorul de semințe. Orezul trebuie pus la fiert în apă cu sare, iar în tot acest timp se toacă ceapa și morcovul, iar mai apoi se călesc într-o tigaie cu puțin ulei.
Carnea tocată se amestecă bine cu legumele, iar mai apoi se pune orezul fiert, bulionul, oul și condimentele. Ardeii se umple cu compoziția și se adaugă capacul. Pe fundul oalei se adaugă bulion, codițe de pătrunjel și mărar , iar mai apoi se pune capul și se lasă fiert pentru aproximativ două ore.
Citește și: Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator. Trucul care le păstrează perfect forma și gustul